Болгарська кухня - рецепти від домашніх кухарів

Баклажан по-болгарськи

Баклажан по-болгарськи

Напевно, це найсмачніше блюдо, яке я робила з баклажанами — такий простий рецепт баклажана по-болгарськи мене підкорив з першого погляду! Швидко і просто готувати, результат вище всяких похвал. опис приготування: Головне в цьому рецепті приготування баклажана по-болгарськи — не переборщити з с...

читати далі
Баклажани в горщиках

Баклажани в горщиках

Баклажани в горщиках — болгарське національне блюдо. Рецептів баклажан в горщиках — безліч. Освоївши цей простий рецепт, при бажанні в майбутньому ви зможете його ускладнювати, додавати щось ще. опис приготування: Баклажани в горщиках — знахідка для тих, кому треба багато приготувати, а часу м...

читати далі
Пиріг з бринзою по болгарськи

Пиріг з бринзою по болгарськи

Це традиційне блюдо болгарської кухні сподобається всім любителям наслідках пирогів, особливо з сирною начинкою. У Баніци з бринзою дуже яскравий і соковитий смак і при цьому ніжна консистенція. опис приготування: Подорожуючи по різних країнах ми повинні привозити додому не тільки фотографії і...

читати далі
Баніца з м`ясом

Баніца з м`ясом

Якщо ви коли-небудь бували в Болгарії, то, напевно, знати, наскільки смачний цей чудовий пиріг. Ну а якщо ви ще не пробували це приголомшливе блюдо, тоді пропоную приготувати його сьогодні. опис приготування: Серед усіх традиційних болгарських страв, мені особливо подобається ось це, тому що с...

читати далі
Боб чорба

Боб чорба

Традиційна страва болгарської кухні, яке є її візитною карткою. Блюдо ситне і смачне, а готувати його вміє будь-яка болгарська господиня. Спробуйте і ви рецепт, як приготувати боб чорба. опис приготування: До складу супу входить спеціальна біла квасоля, однак якщо такої немає, то можна викорис...

читати далі
Болгарська баніца

Болгарська баніца

пиріг — це традиційна випічка з листкового тіста, яку роблять на Великдень, Різдво та інші великі свята в Болгарії. Хоча і в звичайні дні блюдо готують повсюдно. А ось і рецепт! опис приготування: Повітряна текстура в страві досягається за рахунок легкого тесту філо і великої кількості начинки...

читати далі
Болгарська Мілін

Болгарська Мілін

Рецепт перевірений століттями. Болгарська Мілін схожа і на пиріг і на запіканку. Рулети тонкого тіста з начинкою запікаються в сметанному заливанні. найчастіше, Мілін готують з бринзою і зеленню. опис приготування: Для тесту можна використовувати цельнозерновую або білу пшеничну муку. Або зміш...

читати далі
Болгарські голубці

Болгарські голубці

Болгарські голубці загортають в листя винограду і подають з соусом із сметани, часнику і зелені. В м'ясну начинку додають рис і болгарський перець. Такі голубці дуже смачні і соковиті. опис приготування: Вибираємо молоді виноградне листя невеликого розміру. Завдяки цибулі і болгарського перцю,...

читати далі
Болгарський пиріг з сирною начинкою

Болгарський пиріг з сирною начинкою

Цей пиріг з тонкого прісного тіста є представником національної болгарської кухні. При уважному дотриманні всіх нюансів приготування такої страви не відніме багато часу. Спробуйте! опис приготування: Такий пиріг може виступати і в ролі десерту. Для цього при його приготуванні в начинку і вершк...

читати далі
Bulgarskii З

Bulgarskii З

Bulgarskii З — бажаний гість на будь-якому столі. Таке гарне і ароматне блюдо не залишить байдужим нікого. Овочі і баранина дуже добре поєднуються, а з соєвим соусом - просто смакота! опис приготування: Дістати каварму дуже складно, в цьому випадку її цілком можна замінити звичайнісінькою тушо...

читати далі
Болгарський яблучний пиріг

Болгарський яблучний пиріг

Цей пиріг сподобається всім вашим близьким без винятку. А особливо він сподобається господарці: при приготуванні цього пирога використовується мінімум посуду і руки залишаються чистими. Пиріг дуже смачний! опис приготування: Дуже смачний і соковитий пиріг для особливо зайнятих або для початків...

читати далі
Болгарський сніданок: бринза з яйцем

Болгарський сніданок: бринза з яйцем

Одне з моїх улюблених страв на сніданок - це яєшня. розповім, як приготувати болгарський сніданок: бринза з яйцем. Виглядає блюдо дуже апетитно, а робиться швидко і просто за допомогою сковороди. опис приготування: Яєчня з бринзою - дуже смачний варіант для сніданку. Солоний присмак сиру додає...

читати далі
Бульйон з баранини

Бульйон з баранини

Такий бульйон з баранини дуже поживна і корисна штука, поширене це блюдо в болгарській та українській кухні, і особисто я абсолютно всім без винятку рекомендую спробувати його приготувати. опис приготування: Мені здається, що цей простий рецепт бульйону з баранини ідеальний варіант для тих, хт...

читати далі
Сочевиця з копченими реберцями

Сочевиця з копченими реберцями

Якщо ви ще не готували дане блюдо, дуже рекомендую спробувати. Копчені свинячі реберця запечені з сочевицею — то ще смакота! І все це готується зі свіжими помідорами, морквою і цибулею. опис приготування: Ця страва прийшло до нас з традиційної болгарської кухні. Хочу з вами поділиться секретом...

читати далі
Чевапчічі в беконі

Чевапчічі в беконі

Оригінальна і нескладне блюдо балканської кухні. Можна приготувати і вдома на плиті, і на природі на багатті. Обидва варіанти будуть смачними. опис приготування: Чевапчічі родом з країн Балканського півострова. Смачні і соковиті м'ясні ковбаски в беконі буквально тануть у роті. Ця страва чудов...

читати далі
Квасоля, запечена по-болгарськи

Квасоля, запечена по-болгарськи

Просте блюдо болгарської кухні з доступних продуктів. Біла квасоля відварюється, гаситься з овочами і запікається під томатним пюре в духовці. виходить смачно, ситно і корисно. Пригощайтеся! опис приготування: квасоля, запечена з овочами в духовці — одне з найпоширеніших страв у Болгарії. Кожн...

читати далі
Gyuvetch більше bolgarski

Gyuvetch більше bolgarski

Gyuvetch — це дуже популярне на Балканах блюдо. Нещодавно я зацікавився, як приготувати гювеч по-болгарськи. знайшов рецепт, приготував — вийшло дуже смачно. ділюся секретами. опис приготування: Для приготування гювеч по-болгарськи вам знадобиться керамічна форма для випікання або глиняний гор...

читати далі
Gyuvetch

Gyuvetch

Gyuvetch — це таке овочеве рагу, яке відносять до балканської кухні. Нижче викладаю рецепт гювеч з фото, сподіваюся він вам сподобається. опис приготування: Для приготування гювеч, вам знадобиться спеціальний глиняний горщик (який теж називається гювеч). Класичний рецепт приготування гювеч нес...

читати далі
Кабачки по-болгарськи на зиму

Кабачки по-болгарськи на зиму

Цей дуже простий рецепт кабачків по-болгарськи на зиму мені порадила мама і ви знаєте, я результатом не була розчарована. Незважаючи на примітивність, компонентів смак у салату неймовірний! опис приготування: шалено сподіваюся, що вам такий рецепт приготування кабачків по-болгарськи на зиму сп...

читати далі
Капуста з баклажанами

Капуста з баклажанами

Капуста з баклажанами — досить рідкісне блюдо, але як і будь-яку страву, в рецепт якого входять баклажани, воно смачне і корисне. Це легке овочеве блюдо може бути прекрасним гарніром до свинини. опис приготування: Рецепт капусти з баклажанами я винайшла сама. Це сталося після того, як я поверн...

читати далі