Ягня в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Вибрати гарне м'ясо - це запорука хорошого гарячого блюда. Але його легко можна зіпсувати соусом або недостатньої теплової обробкою. Особливо, коли обрано не звичайне м'ясо, як в даному випадку.
Моє блюдо буде в російській стилі, хоча в нього я додала пару європейських "ноток" . Але ви пробуйте і зробіть все по своєму смаку. А поки дізнайтеся, як приготувати ягняти в духовці. М'ясо виходить нежирному, але дуже ситним. Його варто тільки запекти і заздалегідь змастити пряною сумішшю.
- Нога ягнёнка - 1 штука
- Розмарин - 6 штук (гілочками)
- Часник - 6 зубчиків
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Наріжте 6 пластинок часнику. М'ясо промийте, зробіть в ньому 6 надрізів в різних частинах. У кожен покладіть по гілочки розмарину і пластинки часнику.
Для маринаду змішайте подрібнений часник, сіль, спеції, масло і гірчицю. Цією сумішшю змастіть ногу ягняти.
Помістіть м'ясо в пакет для запікання. Залиште його до наступного дня. Запікайте його протягом 1, 5-2 годин при 180-200 градусах. Подавайте ягняти, нарізавши його на порції.