Лінивий фарширований перець
(покроковий рецепт з фото)
У нас в сім'ї люблять цей варіант "фаршированого" перцю навіть більше, ніж класичний. Перець не тільки просочує своїм ароматом рис, але і сам виходить м'яким, соковитим. І готувати просто!
Як приготувати ледачий фарширований перець? Перець наріжте товстою соломкою і тушкуйте разом з іншими овочами, додайте пропарений рис, зверху м'ясний фарш і помідори. Гасіть все під закритою кришкою до готовності рису. Перемішайте, дайте настоятися. Не забудьте про улюблені спеції.
- Мал - 200 грам
- Перець болгарський - 6 штук
- Помідор - 200 грам
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
- Вода - 3 склянки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
Овочі та зелень вимийте. Перець розрізати уздовж навпіл, видаліть насіння. Цибулю і моркву очистіть.
Перець наріжте соломкою, морква і цибуля - кубиками, помідори - кружками.
Готувати я буду не в казані, а в мультиварці в режимі "випічка" . На розігрітій олії обсмажте моркву до золотистої скоринки. Додайте цибулю і перець, перемішайте, готуйте протягом 5 хвилин.
Якщо рис не пропарений, то його необхідно промити в холодній воді, відкинути на сито. Прогріти на гарячій сковороді з 1 ст. L. Рослинної олії.
У чашу мультиварки додайте пропарений рис, сіль і мелений перець за смаком, перемішайте. Зверху розкладіть фарш, гуртки помідорів. Влийте окріп. Закрийте кришку. Готуйте протягом 30 хвилин.
Смачного!