Рецепт Шашлик на сковороді фото

Шашлик на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Шашлик

Шашлик на сковороді не завжди вдається смачніше, ніж традиційний, на вугіллі. Розповідаю, як приготувати шашлик на сковороді в домашніх умовах - вийде не гірше, ніж на природі. Обіцяю!

Простий рецепт приготування шашлику на сковороді я підгледіла в книзі грузинської кухні. Там описувався традиційний спосіб приготування цього м'ясної страви, проте була виноска, мовляв, приготувати шашлик можна і в домашніх умовах, прямо на сковороді, і вийде він нітрохи не гірше. Я спробувала - так і вийшло. Таке блюдо завжди радує моїх домашніх. Хто ж не любить шашлик? М'ясо виходить м'яким, соковитим, з рум'яною скоринкою - словом, ідеальний шашлик, тільки приготовлений вдома, на пательні.

  • Свинина - 1 кілограм
  • Цибуля - 5 штук
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Сіль, перець, приправи - - За смаком
  • Рослинна олія - - За смаком (для смаження)
шашлик на сковороді - фото крок 1
М'ясо нарізаємо не надто великими шматочками!
шашлик на сковороді - фото крок 2
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
шашлик на сковороді - фото крок 3
Потім м'ясо відправляємо в рослинне масло або в розтоплений жир на добре розігріту сковорідку. Накриваємо кришкою. Мяско має дати сік.
шашлик на сковороді - фото крок 4
Як тільки м'ясо дало сік, відкриваємо кришку і тушкуємо на середньому вогні близько 5 хвилин, після чого зменшуємо вогонь, знову накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 10 хвилин. Солимо, перчим, періодично помішувати. Перевіряємо м'ясо - якщо воно не стало м'яким, то додаємо трохи води і продовжуємо тушкувати під кришкою.
шашлик на сковороді - фото крок 5
Після того, як вся вода випарувалася, додаємо спеку і надаємо м'яса золотисту скориночку.
шашлик на сковороді - фото крок 6
Потім виливаємо в сковорідку стакан білого сухого вина (250 мл). tusim 10 хвилин на середньому вогні, потім накриваємо кришкою, прибираємо вогонь і тушкуємо до повного випаровування вина.
шашлик на сковороді - фото крок 7
М'ясо повинно вийти красивого золотистого кольору.
шашлик на сковороді - фото крок 8
Потім додаємо цибулю.
шашлик на сковороді - фото крок 9
Перемішуємо, додаємо солі, перцю приправ. Збільшуємо вогонь і тушкуємо поки цибуля не набуде золотий відтінок.
шашлик на сковороді - фото крок 10
В кінці кінців, блюдо виглядає таким чином. Перекладаємо шашлик в тарілки, прикрашаємо кільцями цибулі, свіжими овочами і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти