Шашлик на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик на сковороді не завжди вдається смачніше, ніж традиційний, на вугіллі. Розповідаю, як приготувати шашлик на сковороді в домашніх умовах - вийде не гірше, ніж на природі. Обіцяю!
Простий рецепт приготування шашлику на сковороді я підгледіла в книзі грузинської кухні. Там описувався традиційний спосіб приготування цього м'ясної страви, проте була виноска, мовляв, приготувати шашлик можна і в домашніх умовах, прямо на сковороді, і вийде він нітрохи не гірше. Я спробувала - так і вийшло. Таке блюдо завжди радує моїх домашніх. Хто ж не любить шашлик? М'ясо виходить м'яким, соковитим, з рум'яною скоринкою - словом, ідеальний шашлик, тільки приготовлений вдома, на пательні.
- Свинина - 1 кілограм
- Цибуля - 5 штук
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
- Рослинна олія - - За смаком (для смаження)
М'ясо нарізаємо не надто великими шматочками!
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
Потім м'ясо відправляємо в рослинне масло або в розтоплений жир на добре розігріту сковорідку. Накриваємо кришкою. Мяско має дати сік.
Як тільки м'ясо дало сік, відкриваємо кришку і тушкуємо на середньому вогні близько 5 хвилин, після чого зменшуємо вогонь, знову накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 10 хвилин. Солимо, перчим, періодично помішувати. Перевіряємо м'ясо - якщо воно не стало м'яким, то додаємо трохи води і продовжуємо тушкувати під кришкою.
Після того, як вся вода випарувалася, додаємо спеку і надаємо м'яса золотисту скориночку.
Потім виливаємо в сковорідку стакан білого сухого вина (250 мл). tusim 10 хвилин на середньому вогні, потім накриваємо кришкою, прибираємо вогонь і тушкуємо до повного випаровування вина.
М'ясо повинно вийти красивого золотистого кольору.
Потім додаємо цибулю.
Перемішуємо, додаємо солі, перцю приправ. Збільшуємо вогонь і тушкуємо поки цибуля не набуде золотий відтінок.
В кінці кінців, блюдо виглядає таким чином. Перекладаємо шашлик в тарілки, прикрашаємо кільцями цибулі, свіжими овочами і подаємо до столу. Смачного!