Перловка з сухофруктами

Рецепт Перловка з сухофруктами фото

Перловка зазвичай асоціюється з їдальнею і м'ясною підливою. Але що, якщо я вам покажу рецепт перловки з сухофруктами? Знайома каша заграє новими фарбами, вельми оригінальне блюдо виходить! Щоб перловка була смачною, її потрібно як слід промити і навіть проварити пару раз, зливаючи воду. Для приготування перловки з сухофруктами крім звичних кураг...

Читати далі

Зрази з грибами в духовці

Рецепт Зрази з грибами в духовці фото

Якщо ви шукайте ідеальне поєднання відмінного смаку і простоти приготування, то цей рецепт зраз з грибами в духовці саме, що вам потрібно! !! Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати зрази з грибами в духовці - отличнейшее блюдо, яке однаково добре підійде як для звичайної вечері, так і для святкового обіду. Незважаючи на гадану складність,...

Читати далі

Білоруська кухня

Це багата та смачна кухня, яка зуміла зберегти свої традиції на протязі століть. Її особливість полягає в тому, що більшість страв приготовлюється з доступних і недорогих інгредієнтів, які можна знайти на кожному куточку Білорусі.

Однією з найбільш відомих страв є драніки – це зібрані землі масляні картопляні оладки. Щоб приготувати цю страву, потрібно натерти картоплю, додати яйця, борошно, цибулю та сіль за смаком. Все це потрібно перемішати та віджати надлишкову рідину, а потім смажити на сковороді до золотистого кольору. Драніки чудово підходять до сметани, масла або меду.

Ще однією смачною та популярною стравою є мясна зраза – це відварне м'ясо з картоплею та морквою, яке подається з запіканим сиром. Щоб приготувати цю страву, потрібно відварити м'ясо, додати картоплю, моркву та цибулю, а потім запікати зверху з сиром.

Не менш відома є гарбузова каша, яка готується з молока, гарбуза, цукру та солі. Гарбуз потрібно відварити до м'якості, змішати з молоком, додати цукор та сіль за смаком, а потім варити на маленькому вогні, поки каша не загусне.

Якщо ви шукаєте смачні закуски, то варто звернути увагу на холодець – це м'ясний бульйон з ніжними шматочками м'яса та овочами, який подається з гірчицею. Холодець готується з м'яса, кісток та овочів, які варять на повільному вогні декілька годин. Після цього м'ясо та овочі витягаються, а з бульйону готують желатин. Коли бульйон затвердіє, його ріжуть на кубики та подають з гірчицею та хлібом.

Окрім цього, в білоруській кухні є також багато різних випічок, наприклад, пірожки з картоплею або з капустою, які можна приготувати з тіста на дріжджах або на сметані. Також популярними є білоруські круп'яні ковбаски – це ковбаса з м'яса та гречки або рису, яка запікається в духовці.

Насолодитися аутентичними білоруськими стравами можна не тільки в ресторанах, але й вдома, готуючи їх самостійно за рецептами з розділу сайту з білоруською кухнею. Це чудова можливість спробувати щось нове та оригінальне, а також поринути в атмосферу білоруської культури та традицій.

Загалом, білоруська кухня – це справжнє диво, яке можна досліджувати і смакувати без кінця. Вона обов'язково здивує вас своїм різноманіттям, незвичайними поєднаннями смаків та ароматів, а також надійною відповіддю на запити людей, які цінують простоту та смачну їжу.

Також варто зазначити, що білоруська кухня є дуже поживною та корисною для здоров'я. Більшість страв готується з натуральних інгредієнтів, таких як картопля, м'ясо, овочі, крупи та молочні продукти, які містять багато вітамінів та мінералів. Наприклад, гарбузова каша містить багато вітаміну А та бета-каротину, які корисні для зору та імунної системи, а круп'яні ковбаски містять багато білка та кальцію, які сприяють зміцненню кісток.

Таким чином, білоруська кухня – це не тільки смачна, але й корисна для здоров'я кухня. Вона варта уваги тих, хто хоче спробувати щось нове та цікаве, та хто цінує здоровий спосіб життя. Розділ сайту з білоруською кухнею надає велику кількість рецептів традиційних страв, які можна легко приготувати вдома та насолоджуватися їхнім чудовим смаком. Тож не зволікайте – спробуйте білоруську кухню та відчуйте її справжню красу!

Фаршировані гогошари

Рецепт Фаршировані гогошари фото

Смачний і соковитий фарширований перець сподобається всім вашим домашнім без винятку на обід і вечерю! Найкраще для такої страви купувати болгарські перці-гогошари - вони щільні, великі і м'ясисті. Подавайте блюдо гарячим зі сметаною, нежирним майонезом або часниковим соусом. Тим, хто любить страви поситнее, можна запропонувати пару скибочок чорн...

Читати далі

Чаклуни з фаршем

Рецепт Чаклуни з фаршем фото

Це популярне білоруське блюдо припаде до смаку і дорослим і дітям. Чаклуни з фаршем відмінно замінять традиційний гарнір з картоплі на вашому столі. Простий рецепт приготування чаклунів з фаршем. Найбільше ці деруни припадуть до смаку любителям картоплі. Соковиті і ситні, вони добре підійдуть, наприклад як блюдо до вечері. Подавайте до столу в га...

Читати далі

Перловка з соусом

Рецепт Перловка з соусом фото

Перловка з соусом - рецепт, який може змусити переглянути ваше ставлення до цієї каші. Приготована за цим рецептом перловка - не просто смачний гарнір, а повноцінне самостійне блюдо. Як приготувати смачну перловку? Дуже просто! Даний покроковий рецепт перловки з соусом розповість і покаже вам, як це зробити на протязі години. Дане блюдо може бути...

Читати далі

Молочна затирка

Рецепт Молочна затирка фото

Всього за кілька хвилин можна приготувати не зовсім звичайний, але дуже смачний молочний суп. Затирка - старовинний рецепт білоруської кухні. Простий, без вишукувань, але з'їв такий суп - і довгий час ситий! Приготувати молочну затірку можна на сніданок, обід або вечерю. Основу для затирання не обов'язково використовувати всю відразу. Її можна зб...

Читати далі

Салат Циган

Рецепт Салат Циган фото

Простий і шалено смачний салат з ананасом і виноградом - це знахідка для вашого столу. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт салату Циган. Не знаю, чому салат називається "Циган " , але це не настільки важливо. Головне, що подобається він абсолютно всім і готується дуже легко і швидко. Для приготування салату нам знадобиться виноград киш-миш, сир твер...

Читати далі

Біляші домашні

Рецепт Біляші домашні фото

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, який розповість, як приготувати біляші домашні. Рецепт наш сімейний, перевірений неодноразово і не один десяток років. Дуже рекомендую взяти на замітку. Тісто пропікається добре і, одночасно зберігаючи всі соки від фаршу, виходить м'яким, пористим і хрустким зовні. Такі біляші не зрівняються з покупними, ...

Читати далі

Нарочанскій хліб

Рецепт Нарочанскій хліб фото

Нарочанскій хліб - мабуть, найвідоміший білоруський хліб. Він дуже ароматний, з ніжним м'якушем і насиченим смаком, дуже смачний. Готується довго, але результат вартий витраченого часу. Довго не наважувалася спекти цей хліб, але тепер розумію, що побоювання абсолютно марні. Що, готується він довго, але при цьому ваших безпосередніх маніпуляцій з ...

Читати далі

Салат «Несвижский»

Рецепт Салат «Несвижский» фото

Несвіж - це білоруське місто в Мінській області, в честь якого і був названий салат. Ділюся простим і цікавим рецептом! Свого роду це полегшений варіант знаменитої "Оселедці по шубою " , тільки тут все набагато простіше - нарізав всі інгредієнти кубиком і готово. Приготувати салат "Несвижский" можна до повсякденного або до святкового столу. Блюдо...

Читати далі

Копитко

Рецепт Копитко фото

Рецепт Копитко по-білоруськи або білоруські Копитко - смачна страва з картоплі. Картопля очистіть, після чого натріть його на тертці. Додайте до отриманої маси сіль, соду і борошно. Замісити тісто, яке слід розкачати тонким шаром і нарізати невеликими прямокутниками (4х2 см). Покладіть отримані заготовки на деко і випікайте в духовці до готовност...

Читати далі

Деруни з м'ясом

Рецепт Деруни з м'ясом фото

Поєднання картоплі з м'ясом для російської людини - класичне. А рум'яні деруни з м'ясом обожнюють все, хто їх коли-небудь пробував. М'ясо підійде будь-який - свинина, яловичина, даже курятина. Вкуснятина! Як приготувати деруни з м'ясом? 1. Нам знадобиться промитий і очищений картопля. Потім його треба натерти на тертці або в комбайні.2. Терту кар...

Читати далі

Картопляні деруни в вафельниці

Рецепт Картопляні деруни в вафельниці фото

Сьогодні поділюся з вами, як приготувати деруни в вафельниці! Це також смачно і ситно, як зі сковороди. Але як мені здається, менш клопітно і до того ж незвичайно. Зі сметанкою - просто казка! У картопляну масу можете додати будь-які спеції або трави. З одного крупного картоплі виходить приблизно одна порція маси для вафельниці, тому розраховуйте...

Читати далі

Деруни картопляні з фаршем

Рецепт Деруни картопляні з фаршем фото

Для тих, хто не мислить свого життя без м'яса, пропоную простий рецепт дерунів картопляних з фаршем - і гарнір, і котлета в одній страві! калорій - мільйон, але зрідка можна собі дозволити. Звичайно, якщо ви прагнете позбутися зайвої ваги, то рецепт приготування дерунів картопляних з фаршем вам читати не варто. Але якщо кожен вечір вам потрібно н...

Читати далі

Котлети по-білоруськи

Рецепт Котлети по-білоруськи фото

Пропоную приготувати смачні, м'які котлети по-білоруськи з рубаною індички з грибами. Вони неймовірно ніжні, з хрусткою скоринкою. Відмінне блюдо на кожен день! Є дуже багато різних смачних м'ясних страв. І ні для кого не секрет, що котлети є одним з частих страв на нашому повсякденному столі. Котлети по-білоруськи - шалено смачне і ароматне блюд...

Читати далі