Перловка з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Перловка з соусом - рецепт, який може змусити переглянути ваше ставлення до цієї каші. Приготована за цим рецептом перловка - не просто смачний гарнір, а повноцінне самостійне блюдо.
Як приготувати смачну перловку? Дуже просто! Даний покроковий рецепт перловки з соусом розповість і покаже вам, як це зробити на протязі години. Дане блюдо може бути як вегетаріанським, так і не вегетаріанським. Все залежить від того, що ви будете додавати в соус. Замість шкварок я раджу використовувати печериці або лисички - блюдо вийде не менш смачним, але більш легким. Простий рецепт перловки з соусом допоможе вам прикрасити будь-який обідній стіл Удачі!
- Перлова каша - 500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Молоко - 650 мілілітрів
- Сало - 300 грам (можна замінити)
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
Так як перловка - тверда каша, то замочуємо її в холодній воді з вечора. Готувати її буде набагато простіше.
Перловку складаємо в каструлю, заливаємо водою, так, щоб кашу покривало 3-4 см води. Додаємо сіль і варимо її близько 40-50 хвилин.
В цей же час очищаємо картоплю і натираємо його на дрібній тертці.
Повинна вийти ось така картопляна маса.
Коли каша практично приготувалася, додаємо до неї картопляну масу і варимо ще близько 10 хвилин, добре перемішавши. Додаємо склянку молока і ще поваримо, перемішуючи. Потім готову кашу викладаємо на тарілку.
Цибулю дрібно рубаємо сало з м'ясом нарізаємо на дрібні шматочки. Сало можна замінити печерицями. Виходить блюдо більш легке, вегетаріанське і не менш смачне.
Спочатку обсмажуємо в сковорідці шкварки.
Потім додаємо цибулю.
Далі в сковорідку кладемо борошно, гарненько перемішуємо. Відразу ж в сковорідку виливаємо півлітра молока.
Перемішуємо і готуємо соус поки він не загусне. Пробуємо на сіль і перець.
На тарілку викладаємо перлову кашу, зверху додаємо соус і подаємо до столу. Смачного!