Рецепт Перловка на молоці фото

Перловка на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Перлова крупа
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші

Перлову кашу приготуємо в глиняному горщику. Перловка буде нудитися в молоці близько двох годин, за цей час добре розвариться. Подати можна з маслом і медом, сухофруктами або запечная овочами.

Перлова каша, приготована за цим рецептом, виходить розсипчастою. Все молоко перловка вбере. Якщо любите солодку кашу, додайте разом з молоком 2 столові ложки цукру. Якщо любите кашу приправити медом, додавайте в процесі приготування тільки сіль, а мед додасте в готову кашу, коли вона трохи охолоне і вбере вершкове масло.

  • Перлова крупа - 1 Склянка
  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 30-50 грам
перловка на молоці - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
перловка на молоці - фото крок 2
Перлову крупу добре промиваємо у воді. Кладемо в горщик і заливаємо окропом. Ми залишаємо мінімум на 2 години по кришкою, можна і на 8 годин залишити. Перловка повинна увібрати всю воду і розбухнути.
перловка на молоці - фото крок 3
Молоко доводимо до кипіння.
перловка на молоці - фото крок 4
Молоко виливаємо в горщик з перловкою. Додаємо сіль. Горщик відправляємо в духовку. Готуємо при температурі 170 градусів близько двох годин.
перловка на молоці - фото крок 5
Перловка вбере все молоко, вийде м'якою. Зверху запече скоринка.
Додаємо масло, накриваємо горщик кришкою і залишаємо хвилин на 10.

Схожі рецепти