Перловка на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Перлову кашу приготуємо в глиняному горщику. Перловка буде нудитися в молоці близько двох годин, за цей час добре розвариться. Подати можна з маслом і медом, сухофруктами або запечная овочами.
Перлова каша, приготована за цим рецептом, виходить розсипчастою. Все молоко перловка вбере. Якщо любите солодку кашу, додайте разом з молоком 2 столові ложки цукру. Якщо любите кашу приправити медом, додавайте в процесі приготування тільки сіль, а мед додасте в готову кашу, коли вона трохи охолоне і вбере вершкове масло.
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 30-50 грам
Підготуємо інгредієнти.
Перлову крупу добре промиваємо у воді. Кладемо в горщик і заливаємо окропом. Ми залишаємо мінімум на 2 години по кришкою, можна і на 8 годин залишити. Перловка повинна увібрати всю воду і розбухнути.
Молоко доводимо до кипіння.
Молоко виливаємо в горщик з перловкою. Додаємо сіль. Горщик відправляємо в духовку. Готуємо при температурі 170 градусів близько двох годин.
Перловка вбере все молоко, вийде м'якою. Зверху запече скоринка.
Додаємо масло, накриваємо горщик кришкою і залишаємо хвилин на 10.
Додаємо масло, накриваємо горщик кришкою і залишаємо хвилин на 10.