Бульйон з качки
(покроковий рецепт з фото)
Бульйон з качки - це смачний і поживний навар, який готують разом з овочами. На такому бульйоні можна приготувати будь-яку першу страву, а можна просто випити його вприкуску з птахом.
Ніжний, смачний і наваристий бульйон з качки в домашніх уязика - ідеальне рішення для "розвантажувального" дня. Крім цього, якщо ви відчули тяжкість в шлунку, можете також відварити бульйон на качці, тільки тоді видаліть шкірку і відправте варитися тільки м'ясо (краще філе). На основі такого бульйону виходять чудові перші страви.
- Качка - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Зелень - За смаком
1. На основі качки виходять не тільки дивовижні бульйони, але і неповторні за смаковими якостями перші страви. На цей раз я вирішила приготувати звичайний бульйон з качки з овочами. Отже, ретельно миємо птицю і поміщаємо її в холодну воду.
2. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо за смаком і додаємо приправи (я зазвичай кладу лавровий лист і суміш перців горошком).
3. Нарізаємо цибулю та моркву і відправляємо в бульйон. Варимо його на слабкому вогні близько 1, 5 годин (бульйон не повинен сильно кипіти), при необхідності знімаючи піну.
4. Коли качка буде готова, знімаємо бульйон з вогню і кидаємо в нього зелень петрушки - вона ідеально доповнить і розкриє смак бульйону.
5. Через 10-15 хвилин бульйон можна подавати до столу. При бажанні можна зробити до нього грінки.