Рецепт Борщ з качки фото

Борщ з качки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже смачний ситний виходить борщик з качки. Подається гарячим зі сметаною, зеленню і свіжий хліб.

Опис приготування:

Проваріть качине м'ясо не менше години. Додайте підготовлені порізані овочі. Заправте суп засмажкою, варіть все пару хвилин - і вимикайте.

  • Качка (частина тушки) - 800-900 грам
  • Картопля - 350 грам
  • Капуста - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Томатний сік - 1 Склянка (або томатна паста 2 ст.Л)
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Сіль, перець мелений чорний - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (для смаження овочів)
  • Зелень - За смаком
  • Крем - За смаком (для подачі, частина)
борщ з качки - фото крок 1
Підготуйте качку і овочі для борщу.
борщ з качки - фото крок 2
Я зазвичай використовую м'ясні кісточки, з яких зрізала м'ясо для других страв, спинку, шию і субпродукти. Цієї кількості вистачає на хороший борщ. Якщо бажаєте зварити більш жирне перша страва, покладіть нижню частину спинки і ніжки. Для бульйону: закладайте м'ясо тільки в холодну воду, доведіть до кипіння і варіть не менш години. Додайте лавровий листочок.
борщ з качки - фото крок 3
Підготуйте овочі для засмажкою. Буряк, морква, цибуля і болгарський перець поріжте тонкою соломкою.
борщ з качки - фото крок 4
Надішліть овочі на сковороду з розігрітим маслом. Смажте до напівготовності, потім влийте томатний сік або томатну пасту, розведену з водою. Гасіть до готовності.
борщ з качки - фото крок 5
Підготуйте капусту і картоплю. Капусту нашаткуйте, картопля поріжте.
борщ з качки - фото крок 6
У готовий бульйон покладіть картоплю і капусту. Варіть 15-20 хвилин. Посоліть борщ за смаком.
борщ з качки - фото крок 7
Заправте борщ засмажкою. Варіть ще пару хвилин, і вимикайте. Дайте борщу настоятися хвилин 30-40. Подавайте до столу зі сметаною і зеленню. Приємного!

Схожі рецепти