Швабський пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів домашньої випічки з ягід пропоную взяти на замітку дуже ніжний, апетитний і досить простий рецепт швабського пирога зі смородиною.
Історія свідчить, що класичний рецепт швабського пирога зі смородиною червоною, проте в даному випадку використовується більш пікантна і, на мій погляд, ароматна чорна ягода. Такий пиріг - приклад простий, але вишуканої випічки, яку обов'язково варто приготувати.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 3 штуки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Смородина - 500 грам
1. Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю на робочий стіл. Вершкове масло, попередньо діставши з холодильника, порубати невеликими кубиками. Використовувати в рецепт приготування швабського пирога зі смородиною маргарин не варто.
2. Порубати ножем масло в борошні так, щоб вийшло крихта. Пересипати її в глибоку миску і додати жовтки, акуратно відокремивши білки. Всипати цукор і почати замішувати тісто.
3. Тісто вийде м'яким, воно легко замішується і з ним добре працювати.
4. Якщо час дозволяє, краще відправити тісто на 30-45 хвилин в холодильник. А тим часом можна вимити, очистити від гілочок і просушити як слід ягоду.
5. Білки охолодити і почати збивати. Спочатку на повільній швидкості, поступово збільшуючи. Повинна вийти міцна і щільна маса.
6. Акуратно додати ягоду і плавно заважати в білки. Щоб швабський пиріг зі смородиною в домашніх уязика був ніжний, важливо не втратити цю легкість білків.
7. Тісто дістати з холодильника і руками розподілити по формі з бортиками. Викласти в серединку начинку і розрівняти.
8. Надіслати форму в розігріту духовку хвилин на 25. Важливо стежити, щоб верх не став підрум'янюватися завчасно. Ось і весь простий рецепт швабського пирога зі смородиною. Смачного!