Рецепт Домашній пиріг зі смородиною фото

Домашній пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Пісочне тісто, Смородина
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, Для дітей
Випічка, Солодке, Пироги

Хочете навчу вас, як приготувати неймовірно смачний пиріг зі смородиною? Рецепт нескладний і порівняно недорогий. Я думаю, що в кулінарній скарбничці йому точно варто знайти місце!

Цей дивовижний пиріг точно припаде до смаку і дорослим, і дітям. Хрусткий корж з горіхами, ягідна начинка і повітряна меренга - уявляєте, яким класним буде результат? До речі, використовувати можна не тільки червону, як в даному випадку, але і чорну або навіть білу смородину, буде теж здорово.

  • Борошно - 200 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Мигдаль - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Смородина - 400 грам
1
Просіяне борошно з холодним вершковим маслом розітріть в крихту.
2
Додайте жовтки, щіпку солі і трохи цукру.
3
Подрібніть в крихту горіхи і відправте в тісто.
4
Викладіть тісто у форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 12.
5
Тим часом вимийте ягоди і добре обсушити.
6
Білки збийте з цукром до щільних піків, можна додати трохи соку лимона.
7
На корж викладіть ягоди рівним шаром і розподіліть білки. Надішліть пиріг назад в духовку і випікайте при температурі 180 градусів до рум'яної.

Схожі рецепти