Домашній пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Хочете навчу вас, як приготувати неймовірно смачний пиріг зі смородиною? Рецепт нескладний і порівняно недорогий. Я думаю, що в кулінарній скарбничці йому точно варто знайти місце!
Цей дивовижний пиріг точно припаде до смаку і дорослим, і дітям. Хрусткий корж з горіхами, ягідна начинка і повітряна меренга - уявляєте, яким класним буде результат? До речі, використовувати можна не тільки червону, як в даному випадку, але і чорну або навіть білу смородину, буде теж здорово.
- Борошно - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 70 грам
- Мигдаль - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Смородина - 400 грам
1
Просіяне борошно з холодним вершковим маслом розітріть в крихту.
2
Додайте жовтки, щіпку солі і трохи цукру.
3
Подрібніть в крихту горіхи і відправте в тісто.
4
Викладіть тісто у форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 12.
5
Тим часом вимийте ягоди і добре обсушити.
6
Білки збийте з цукром до щільних піків, можна додати трохи соку лимона.
7
На корж викладіть ягоди рівним шаром і розподіліть білки. Надішліть пиріг назад в духовку і випікайте при температурі 180 градусів до рум'яної.