Рисова запіканка як у дитячому садку
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати рисову запіканку як у дитячому садку. Запіканка виходить ситна і дуже смачна. Таке блюдо з задоволенням їдять не тільки малюки і діти старшого віку, але і дорослі.
Рецепт з журналу «Здоров'я» за 80-ті роки минулого століття. Запіканка пропонувалася для дітей від двох років. Кількість цукру додавайте на свій розсуд, все залежить від того, з чим саме будете подавати це блюдо. Приготувати рисову запіканку як у дитячому садку дуже просто, набір продуктів мінімальний і завжди є під рукою. Для різноманітності дитячого меню - відмінно підійде. Беріть на замітку!
- Мал - 100 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка

Підготуйте всі інгредієнти.

Рис добре промийте, поки вода не стане прозора.

Відваріть рис в киплячій воді протягом 5 хвилин, після чого відкиньте на сито або друшляк.

Перекладіть рис в каструлю або сотейник. Додайте молоко і сіль.

Варіть помішуючи на невеликому вогні 15 хвилин, потім накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште ще на 10-15 хвилин.

Відокремте жовток від білка, додайте до нього цукор, розітріть і викладіть до рису.

Білок збийте до стійкої піни і додайте до решти інгредієнтів.

Суміш добре перемішайте і викладіть в змащену маслом форму для запікання. Дно і боки попередньо обсипте сухарями. Поставте форму в духовку і запікайте при температурі 180 градусів близько години. Верх повинен підрум'янитися.

Рисова запіканка як у дитячому садку готова. Дайте їй охолонути до теплого стану і подавайте до столу. Можна зі сметаною, згущеним молоком або будь-яким солодким сиропом. Смачного!