Відварені баклажани з часником і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний варіант закуски-салату з відварених баклажанів, щедро политих маслом з часником і зеленню. Родзинка рецепта в тому, що чим коштують баклажани в холоді, тим смачніше стають. Спробуйте і ви!
З рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати відварні баклажани з часником і зеленню. Це дуже легко, тому можете сміливо братися за приготування.
Щоб перевірити готовність баклажанів під час варіння, проткніть зубочисткою в самому щільному місці.
Хай щастить!
- Баклажан - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Підготуйте продукти для готування. Спершу вимийте баклажани, ображати хвостики. Очистіть часник від лушпиння.
У киплячу солону воду покладіть баклажани і варіть до готовності. Час приготування великих баклажанів становить близько 20 хвилин, дрібних - 12-15 хвилин.
Готові баклажани дістаньте з води, покладіть на них гніт, щоб вийшла вода. Хвилин 10 нехай так полежать. Можна вичавити зайву воду і руками, коли баклажани охолонуть.
Приготуйте заливку для баклажанів. Для цього з'єднаєте олію з часником, дрібно рубаною зеленню. Поперчіть за смаком, все перемішайте.
Баклажани прямо зі шкіркою поріжте великими шматочками і щедро полийте олією з часником і зеленню. Через хвилин 10 можна баклажани подати до столу. Приємного!