Хліб з вівсяної муки
(покроковий рецепт з фото)
Хліб з вівсяної муки не вимагає великих зусиль. Звичайно, він відрізняється від звичного пшеничного, але тим він і хороший. У хліба легка крихкої структура і ніжний смак. А ще він дуже ситний.
Нехай вас не лякає консистенція тесту, адже це не пшеничне борошно. Після останньої вистоювання, воно стане більш слухняним, але не забудьте змастити руки олією перед обробленням тесту.
- Борошно вівсяне - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка (тепла)
- Дріжджі - 10 грам (свіжі)
- Висівки вівсяні - 1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2, 5 Ст. Ложки(1, 5 ст.Л. - в тісто, 1 ст.Л. - для змазування рук)
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 3 чайних ложки

Підготуйте необхідні інгредієнти.

У теплій воді розчиніть мед і дріжджі. Залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин.

Після закінчення часу всипте вівсяну муку, сіль, додайте рослинне масло.

Розмішайте все. Вийде тісто фарбує консистенції.

Чашу затягніть харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 1 час 15 хвилин.

Коли час закінчиться, ложкою перемішайте тісто. Знову затягніть плівкою і залиште ще на 30 хвилин.

Візьміть форму для хліба. Змастіть маслом і обсипте половиною кількості висівок.

Дістаньте тісто з чаші, попередньо змастивши руки олією. Тісто має легко зібратися в грудку. Перекладіть у форму, злегка притисніть його. Зверху присипте залишками висівок. Затягніть плівкою і залиште на 15 хвилин. За цей час розігрійте духовку до 180 градусів.

Тісто, що підійшло поставте в гарячу духовку на 25-30 хвилин.

Після закінчення часу дістаньте хліб з духовки. Залиште в формі на 10 хвилин і після витягніть і перекладіть на дошку і повністю охолодіть.

Смачного!