Турецька халва
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до смаку домашні солодощі, тоді рекомендую дуже простий, але дійсно цікавий спосіб, як приготувати турецьку халву. Такий десерт обов'язково сподобається і дорослим, і малюкам.
Ви здивуєтеся, дізнавшись, з яких саме продуктів буде готуватися ця халва. Але нехай вас не лякає борошно, десерт виходить дійсно приголомшливим. Крім того, завжди можна проявити фантазію і зробити халву будь-якої форми. Перед подачею її можете присипати цукровою пудрою, наприклад, також можете навіть зробити шоколадну глазур.
- Борошно - 100 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Горіхи - 1 За смаком
1. Перші два процеси робляться паралельно. На сковороду з товстим дном викладіть вершкове масло, поставте його на повільний вогонь.
2. У невеликому сотейнику з'єднайте цукор з водою і молоком. Доведіть до кипіння і млоїте на повільному вогні хвилини 3-4, помішуючи, щоб вийшов сироп.
3. У розтоплене масло відправте горішки. Подрібніть їх трохи ножем, але не в крихту. Всипте просіяне борошно.
4. Розминаючи лопаткою грудочки, обсмажте масу до легкого золотистого кольору.
5. В результаті повинна вийде ось така маса. Це означає, що можна знімати молочний сироп з вогню і починати додавати його на сковороду.
6. Вливайте невеликими порціями, постійно замішуючи. Повинна вийти однорідна маса.
7. Тепер можна надати їй будь-яку форму і прикрасити за бажанням. Спробувати, що вийшло, можете відразу.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!