Рецепт Пахлава турецька фото

Пахлава турецька
(покроковий рецепт з фото)

Турецька кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Романтична вечеря
Випічка , Десерти , Пехлеві
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Турецька пахлава - це традиційне блюдо східної кухні, яке готують з листкового тіста, горіхів і меду. Смак цієї солодощі ні з чим не зрівняти!

Опис приготування:

Є думка, що саме Туреччина є батьківщиною цієї ароматної солодощі, так чи інакше, але цей рецепт приготування пахлави турецької мій найулюбленіший. По суті, тут немає якихось значних відмінностей від пахлави, яку готують в інших країнах, мабуть, тільки форма інша, але саме завдяки цій цікавій формі вона стає особливо смачною і цікавою. Звичайно, процес приготування досить довгий, але він настільки цікавий, що ви навіть не помітите, як пролетить час, перевірено на власному досвіді. Так що зробіть свою сім'ю невеличкий сюрприз і приготуйте цю смачну солодкість, а я з задоволенням розповім вам, як зробити пахлаву турецьку.

  • Борошно - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Жовток - 1 штука
  • Вершкове масло - 250 грам(200 г. - для змащення, 50 г. - в тісто)
  • Молоко - 1 Склянка(+1 столова ложка для змащення)
  • Горіхи волоські - 300 грам
  • Цукрова пудра - 300 грам
  • Мед - 300 грам
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
пахлава турецька - фото крок 1
У просіяне борошно розбиваємо одне яйце і додаємо 50 грам розтопленого вершкового масла, щіпку солі.
пахлава турецька - фото крок 2
Тепер підігріваємо стакан молока і вливаємо в миску з борошном.
пахлава турецька - фото крок 3
Далі нам необхідно замісити тісто, воно повинно вийти щільним і еластичним. Коли тісто буде готове, накриваємо його серветкою і ставимо в тепле місце на півгодини.
пахлава турецька - фото крок 4
Тепер можна зайнятися приготуванням начинки. Подрібнюємо горіхи до стану крихти, додаємо цукрову пудру і корицю, перемішуємо.
пахлава турецька - фото крок 5
Через пів годинки дістаємо тісто і поділяємо його на 20 рівних кульок.
пахлава турецька - фото крок 6
Беремо одну кульку з тіста і розгортаємо його в тонку пластинку, потім змащуємо розтопленим вершковим маслом.
пахлава турецька - фото крок 7
Тепер викладаємо на платівку приготовлену начинку, приклад 2-3 столові ложки так, щоб вона не доходила до краю пластини. Зверху кладемо будь-яку довгасту паличку, в моєму випадку олівець.
пахлава турецька - фото крок 8
І звертаємо пластину в формі рулету за допомогою олівця.
пахлава турецька - фото крок 9
Потім зрушує краю рулету до середини і прибираємо олівець.
пахлава турецька - фото крок 10
Цю ж операцію проробляємо з іншими 19 кульками. Тепер ми дістаємо форму для запікання, змащуємо її вершковим маслом і викладаємо на неї приготовані рулети щільно один до одного. Яєчний жовток змішуємо з ложкою молока і змащуємо цією сумішшю поверхню рулетів. Далі відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.
пахлава турецька - фото крок 11
Після закінчення часу нам необхідно дістати пахлаву і змастити решті у нас розтопленим вершковим маслом. Знову відправляємо її в духовку, але вже зменшуємо температуру до 170 градусів і готуємо близько години.
пахлава турецька - фото крок 12
Тим часів ми змішуємо в каструльці мед і воду, ставимо її на вогонь і варимо цю суміш 10 хвилин після закипання.
пахлава турецька - фото крок 13
Коли пахлава буде готова, ми виймаємо її з духовки і заливаємо приготовленою медової сумішшю, даємо настоятися приблизно 1, 5-2 годину. Ну а потім вже можна кликати сім'ю до столу і пригощати ароматної турецької пахлавой. Смачного!

Схожі рецепти