Пахлава турецька
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Турецька пахлава - це традиційне блюдо східної кухні, яке готують з листкового тіста, горіхів і меду. Смак цієї солодощі ні з чим не зрівняти!
Опис приготування:
Є думка, що саме Туреччина є батьківщиною цієї ароматної солодощі, так чи інакше, але цей рецепт приготування пахлави турецької мій найулюбленіший. По суті, тут немає якихось значних відмінностей від пахлави, яку готують в інших країнах, мабуть, тільки форма інша, але саме завдяки цій цікавій формі вона стає особливо смачною і цікавою. Звичайно, процес приготування досить довгий, але він настільки цікавий, що ви навіть не помітите, як пролетить час, перевірено на власному досвіді. Так що зробіть свою сім'ю невеличкий сюрприз і приготуйте цю смачну солодкість, а я з задоволенням розповім вам, як зробити пахлаву турецьку.
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Вершкове масло - 250 грам(200 г. - для змащення, 50 г. - в тісто)
- Молоко - 1 Склянка(+1 столова ложка для змащення)
- Горіхи волоські - 300 грам
- Цукрова пудра - 300 грам
- Мед - 300 грам
- Вода - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
У просіяне борошно розбиваємо одне яйце і додаємо 50 грам розтопленого вершкового масла, щіпку солі.
Тепер підігріваємо стакан молока і вливаємо в миску з борошном.
Далі нам необхідно замісити тісто, воно повинно вийти щільним і еластичним. Коли тісто буде готове, накриваємо його серветкою і ставимо в тепле місце на півгодини.
Тепер можна зайнятися приготуванням начинки. Подрібнюємо горіхи до стану крихти, додаємо цукрову пудру і корицю, перемішуємо.
Через пів годинки дістаємо тісто і поділяємо його на 20 рівних кульок.
Беремо одну кульку з тіста і розгортаємо його в тонку пластинку, потім змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Тепер викладаємо на платівку приготовлену начинку, приклад 2-3 столові ложки так, щоб вона не доходила до краю пластини. Зверху кладемо будь-яку довгасту паличку, в моєму випадку олівець.
І звертаємо пластину в формі рулету за допомогою олівця.
Потім зрушує краю рулету до середини і прибираємо олівець.
Цю ж операцію проробляємо з іншими 19 кульками. Тепер ми дістаємо форму для запікання, змащуємо її вершковим маслом і викладаємо на неї приготовані рулети щільно один до одного. Яєчний жовток змішуємо з ложкою молока і змащуємо цією сумішшю поверхню рулетів. Далі відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Після закінчення часу нам необхідно дістати пахлаву і змастити решті у нас розтопленим вершковим маслом. Знову відправляємо її в духовку, але вже зменшуємо температуру до 170 градусів і готуємо близько години.
Тим часів ми змішуємо в каструльці мед і воду, ставимо її на вогонь і варимо цю суміш 10 хвилин після закипання.
Коли пахлава буде готова, ми виймаємо її з духовки і заливаємо приготовленою медової сумішшю, даємо настоятися приблизно 1, 5-2 годину. Ну а потім вже можна кликати сім'ю до столу і пригощати ароматної турецької пахлавой. Смачного!