Пахлава турецька
(покроковий рецепт з фото)
Турецька пахлава - це традиційне блюдо східної кухні, яке готують з листкового тіста, горіхів і меду. Смак цієї солодощі ні з чим не зрівняти!
Є думка, що саме Туреччина є батьківщиною цієї ароматної солодощі, так чи інакше, але цей рецепт приготування пахлави турецької мій найулюбленіший. По суті, тут немає якихось значних відмінностей від пахлави, яку готують в інших країнах, мабуть, тільки форма інша, але саме завдяки цій цікавій формі вона стає особливо смачною і цікавою. Звичайно, процес приготування досить довгий, але він настільки цікавий, що ви навіть не помітите, як пролетить час, перевірено на власному досвіді. Так що зробіть свою сім'ю невеличкий сюрприз і приготуйте цю смачну солодкість, а я з задоволенням розповім вам, як зробити пахлаву турецьку.
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Вершкове масло - 250 грам(200 г. - для змащення, 50 г. - в тісто)
- Молоко - 1 Склянка(+1 столова ложка для змащення)
- Горіхи волоські - 300 грам
- Цукрова пудра - 300 грам
- Мед - 300 грам
- Вода - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка