Рецепт Турецька пахлава фото

Турецька пахлава
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Борошно, Яйця, Горіхи, Грецькі горіхи, Мед
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей
Випічка, Солодке, Пехлеві

Турецькі солодощі, як відомо, славляться на весь світ. Сьогодні ми трохи наблизимося до майстерності східних кулінарів. Я поділюся рецептом, як приготувати турецьку пахлаву. Дивовижне ласощі!

Пахлава виходить дуже смачною і ситної, яка змушує згадати про відпочинок і літні днинки. Цей десерт найчастіше подається вже остиглим, але спробуйте хоча б раз відламати ще теплий шматочок, це неабияке задоволення!

Смачного!

  • Вода - 500 мілілітрів(250 - в тісто, 250 - для сиропу)
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Олія соняшникова рафінована - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль картопляний - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Горіхи волоські (або будь-які інші) очищені - 400 грам
  • Цукор - 350 грам(100 - для начинки, 250 - для сиропу)
  • Мед - 2-3 Ст. Ложок
1
Волоські горіхи подрібніть, але не перестарайтеся. Найсмачніше, коли вони не в пил, а невеликими шматочками.
2
Змішайте сіль, яйце, воду і рослинне масло і, зробивши в борошні поглиблення, влийте суміш туди, замішавши тісто.
3
Накрийте тісто плівкою і залиште на годину.
4
Розділити тісто 12 рівних шматочків. Добре обсипте їх крохмалем і розкачайте в тонкі пласти.
5
Кожен пласт знову рясно промажте крохмалем, складіть один на один і розкачайте максимально тонко. Крохмаль не дозволить листочками злипнутися. Розгортаючи все листи тесту одночасно, ви зможете зробити їх максимально тонкими і заощадите час. Однак, якщо ви боїтеся, що він пристане один до одного і не впевнені в своїх силах, можна розгортати кожен окремо.
6
Отримані тонкі листочки тесту вирізаємо за формою ємності для випікання. Обрізки нам також знадобляться, так що не поспішайте їх зім'яти.
7
Для випічки ідеально підійде прямокутна форма з нержавіючої сталі. Змастіть її рафінований соняшниковою олією і викладіть дно і борти обрізками тесту. Промажьте шар розтопленим вершковим маслом.
8
Викладіть ще 2-3 шару тесту, не забуваючи промащувати кожен вершковим маслом.
9
Викладіть половину горіхів і трохи присипте їх цукром. Краями обрізків з першого шару, які у нас по бортах, покрийте шар з горіхами. Змастіть маслом.
10
Викладіть ще 5-6 шарів тесту. Не забувайте змащувати кожен розтопленим маслом.
11
Викладіть і розподіліть залишилися горіхи, покривши їх тістом і обрізками, промащуючи кожен маслом.
12
Останнім листом тесту покрийте все виріб, рівномірно розтягнувши і розподіливши його.
13
Поверхня рясно промажте вершковим маслом і розріжте виріб на невеликі рівні прямокутні шматочки.
14
Духовку розігрійте до 200 градусів і помістіть туди пахлаву на 40 хвилин до появи золотистої скоринки.
15
Поки пахлава запікається, приготуйте сироп. Для цього змішайте воду, мідь, цукор і варіть до закипання, після чого проваріть ще хвилини 2-3.
16
Гарячу пахлаву залийте сиропом, прикрасьте зверху подрібненими фісташками і дайте охолонути.

Схожі рецепти