Рецепт Турецька пахлава фото

Турецька пахлава
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Борошно , Яйця , Горіхи , Грецькі горіхи , Мед
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Солодке , Пехлеві
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Турецькі солодощі, як відомо, славляться на весь світ. Сьогодні ми трохи наблизимося до майстерності східних кулінарів. Я поділюся рецептом, як приготувати турецьку пахлаву. Дивовижне ласощі!

Опис приготування:

Пахлава виходить дуже смачною і ситної, яка змушує згадати про відпочинок і літні днинки. Цей десерт найчастіше подається вже остиглим, але спробуйте хоча б раз відламати ще теплий шматочок, це неабияке задоволення!

Смачного!

  • Вода - 500 мілілітрів(250 - в тісто, 250 - для сиропу)
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Олія соняшникова рафінована - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль картопляний - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Горіхи волоські (або будь-які інші) очищені - 400 грам
  • Цукор - 350 грам(100 - для начинки, 250 - для сиропу)
  • Мед - 2-3 Ст. Ложок
1
Волоські горіхи подрібніть, але не перестарайтеся. Найсмачніше, коли вони не в пил, а невеликими шматочками.
2
Змішайте сіль, яйце, воду і рослинне масло і, зробивши в борошні поглиблення, влийте суміш туди, замішавши тісто.
3
Накрийте тісто плівкою і залиште на годину.
4
Розділити тісто 12 рівних шматочків. Добре обсипте їх крохмалем і розкачайте в тонкі пласти.
5
Кожен пласт знову рясно промажте крохмалем, складіть один на один і розкачайте максимально тонко. Крохмаль не дозволить листочками злипнутися. Розгортаючи все листи тесту одночасно, ви зможете зробити їх максимально тонкими і заощадите час. Однак, якщо ви боїтеся, що він пристане один до одного і не впевнені в своїх силах, можна розгортати кожен окремо.
6
Отримані тонкі листочки тесту вирізаємо за формою ємності для випікання. Обрізки нам також знадобляться, так що не поспішайте їх зім'яти.
7
Для випічки ідеально підійде прямокутна форма з нержавіючої сталі. Змастіть її рафінований соняшниковою олією і викладіть дно і борти обрізками тесту. Промажьте шар розтопленим вершковим маслом.
8
Викладіть ще 2-3 шару тесту, не забуваючи промащувати кожен вершковим маслом.
9
Викладіть половину горіхів і трохи присипте їх цукром. Краями обрізків з першого шару, які у нас по бортах, покрийте шар з горіхами. Змастіть маслом.
10
Викладіть ще 5-6 шарів тесту. Не забувайте змащувати кожен розтопленим маслом.
11
Викладіть і розподіліть залишилися горіхи, покривши їх тістом і обрізками, промащуючи кожен маслом.
12
Останнім листом тесту покрийте все виріб, рівномірно розтягнувши і розподіливши його.
13
Поверхня рясно промажте вершковим маслом і розріжте виріб на невеликі рівні прямокутні шматочки.
14
Духовку розігрійте до 200 градусів і помістіть туди пахлаву на 40 хвилин до появи золотистої скоринки.
15
Поки пахлава запікається, приготуйте сироп. Для цього змішайте воду, мідь, цукор і варіть до закипання, після чого проваріть ще хвилини 2-3.
16
Гарячу пахлаву залийте сиропом, прикрасьте зверху подрібненими фісташками і дайте охолонути.

Схожі рецепти