Рецепт Телятина, тушкована в сметані фото

Телятина, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
М'ясо , Молочні продукти , Телятина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Самий легкий, простий і дієвий спосіб приготування будь-якого м'яса, з яким воно завжди виходить соковитим і ніжним, - це гасіння м'яса в сметані, і телятина тут не виняток, самі спробуйте.

Опис приготування:

За таким рецептом м'ясо в нашій родині готують абсолютно все, тому що це єдиний перевірений і дієвий спосіб зробити його по справжньому смачним і соковитим. Його ми вже випробували і на свинині, і на яловичині, і навіть на баранині з куркою, але найкращий варіант - це простий рецепт телятини, тушкованою в сметані. Таке м'ясо саме по собі дуже ніжне і м'яке, ну а якщо приготувати його в сметанному заливанні, та ще й з цибулькою, воно виходить просто дивовижним. Всі мої рідні в захваті від цього рецепта, а особливо він подобається чоловічій половині нашої сім'ї, тому ми якомога частіше намагаємося радувати їх такої смакоти, і готуємо телятину, тушковану в сметані в домашніх, умовах хоча б раз на тиждень.

  • Телятина - 350-400 грам
  • Печериці - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, хміль-сунелі)
  • Сіль - За смаком
телятина, тушкована в сметані - фото крок 1
Для початку промиваємо гриби, викладаємо їх в каструлю і заливаємо водою, солимо її трохи і варимо печериці протягом 10 хвилин.
телятина, тушкована в сметані - фото крок 2
Телятину також промиваємо під проточною водою і висушуємо її за допомогою паперових рушників, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки.
телятина, тушкована в сметані - фото крок 3
Злегка відбиваємо телятину і натираємо її з усіх боків сіллю і спеціями.
телятина, тушкована в сметані - фото крок 4
Далі ставимо сковороду з рослинним маслом на вогонь, телятину паніруємо в борошні й обсмажуємо м'ясо з усіх боків до рум'яної золотистої скоринки.
телятина, тушкована в сметані - фото крок 5
Перекладаємо м'ясо на окрему тарілку, а на сковороді смажимо нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю до прозорості.
телятина, тушкована в сметані - фото крок 6
Тепер викладаємо до грибів відварені і нарізані пластинками печериці і обсмажене м'ясо. Наливаємо на сковорідку трохи водички, накриваємо її кришкою і тушкуємо телятину на повільному вогні 15-20 хвилин.
телятина, тушкована в сметані - фото крок 7
Після чого викладаємо на сковороду сметану, перемішуємо все, при необхідності додаємо сіль і спеції. Знову накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо все ще хвилин 10-12 на повільному вогні.
телятина, тушкована в сметані - фото крок 8
Телятина, тушкована в сметані, готова. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти