Телятина з чорносливом, тушкована в горщику
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, запечене в духовці в горщиках, завжди виходить дивно ніжним, соковитим і смачним. Хочу поділитися з вами ідеєю ситного і смачного страви для обіду або вечері. Раджу спробувати всім!
Для всіх любителів пікантних і ароматних ноток в м'ясних стравах пропоную варіант, як приготувати телятину з чорносливом, тушковану в горщику. В томатної заливці м'ясо з овочами виходить приголомшливо ніжним і буквально тане в роті. А якщо блюдо готується тільки для дорослих, можна додати в горщики трохи червоного сухого вина або пива, буде дуже класно.
- Телятина - 1.3 кілограма
- Чорнослив - 200 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Морква - 1-2 штук
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Телятину вимийте, обсушити і наріжте невеликими кубиками. Викладіть її на сковороду з розтопленим вершковим маслом і обсмажте на сильному вогні кілька хвилин до утворення скоринки.
2. Очистіть і подрібніть цибулю і моркву. Обсмажте їх на окремій сковороді до м'якості і легкого золотистого кольору.
3. На дно горщиків викладіть подрібнену свіжу зелень, а також при бажанні лавровий лист або інші спеції для аромату.
4. Розкладіть по горщикам м'ясо.
5. Слідом - обсмажений цибулька ...
6. ... І морква з дрібно нарізаним чорносливом.
7. Томатну пасту розведіть у воді. Додайте сіль і спеції (з урахуванням того, що м'ясо і овочі не солили). Розлийте по горщикам. Накрийте кришками і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на годинку.
8. Після вогонь можна вимкнути, а горщики - залишити в духовці ще хвилин на 20. Подавайте до столу блюдо з улюбленим гарніром або овочами. Смачного!