Телятина з чорносливом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Навіть коли на носі немає ніяких свят, можна приготувати смачну телятину з чорносливом в духовці, так ви і рідних приємно здивуйте і порадуєте відмінним пригощанням і собі настрій підійміть.
Взагалі, зазвичай я готую телятину з чорносливом в духовці в домашніх умовах, коли в нашій сім'ї намічається чергове свято або просто коли в гості приїжджають родичі. Але якщо чесно, мені здається, що таке мяско можна приготувати і на звичайний вечеря, адже так приємно балувати своїх домочадців різної смакотою. Але ж м'ясо з цим простим рецептом телятини з чорносливом в духовці дійсно виходить дивовижне, воно настільки ніжне, що просто тане в роті, а який від нього виходить приголомшливий аромат, словами і не описати.
- Телятина - 700-800 грам
- Баранячий жир - 50-70 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Чорнослив - 10 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Гілочки Тархун - 2-3 штук
- Гілочки м'яти - 2-3 штук
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми промиваємо м'ясо під проточною водою і витираємо насухо паперовими рушниками. Часник чистимо і нарізаємо пластинками, баранячий жир ріжемо на невеликі шматочки.
Гострим ножем робимо в телятині невеликі проколи і вставляємо в них часник і баранячий жир, потім натираємо м'ясо з усіх боків меленим перцем і сіль.
Викладаємо нашпиговане м'ясо на лист фольги, зверху кладемо чорнослив і гілочки м'яти і тархуна.
Чистимо цибулю і ріжемо його кільцями, викладаємо їх поверх м'яса.
Тепер дуже ретельно загортаємо телятину в фольгу і викладаємо її в форму для запікання.
Б'юся об заклад на 15 хвилин в розігріту до 250 градусів духовку, а потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо м'ясо протягом години. Коли час вийде, м'ясо слід акуратно розгорнути і проткнути ножем, якщо з нього виділяється прозорий сік, ставимо телятину ще хвилин на 20 в духовку, щоб довести його до повної готовності.
Нарешті наше мяско готово, тепер можна і до вечері приступати. Приємного всім апетиту!