Телятина, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
М'ясні страви завжди можна урізноманітнити, додавши в них яскравий додатковий інгредієнт, наприклад, для телятини ідеально на цю роль підійде чорнослив, з ним м'ясо придбає новий насичений смак.
У кожного свої уявлення про те, як смачно готувати м'ясо, моя мама, наприклад, терпіти не може, коли в ньому трапляються різні сухофрукти, а мені вони навпаки подобаються, тому сьогодні я розповім вам, як зробити телятину, тушковану із чорносливом. Таке блюдо виходить дуже ситним, з насичений яскравим смаком і приголомшливим ароматом. А саме м'ясо виходить настільки смачне, що його можна навіть ставити на святковий стіл, що я не раз і робила. Правда ось часу на цей рецепт приготування телятини, тушкованою з чорносливом, ви витратите чимало, але ж справа того безперечно варто, як мені здається.
- Телятина - 800-1000 грам
- Чорнослив в'ялений - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 1-2 чайних ложок (або мідь)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, паприка копчена)
- Сіль - За смаком
Для початку м'ясо потрібно, звичайно ж, промити і висушити паперовими рушниками. Після цього викладаємо телятину в розігріте рослинне масло і обсмажуємо її до рум'яної скоринки.
Перекладаємо обсмажене м'ясо в чисту тарілку.
Потім чистимо овочі і нарізаємо моркву кільцями, часник пластинками, а ріпчаста цибуля четвертькольцами. Викладаємо овочі на сковороду, де до цього смажили м'ясо, і пасеруємо до золотистого кольору, солимо і приправляємо овочі спеціями, при необхідності доливаємо в сковорідку трохи водички.
Як тільки цибуля розм'якне і набуде золотистого відтінку, викладаємо на сковороду телятину.
Заливаємо телятину з овочами бульйоном або водою так, щоб рідина майже повністю накривало м'ясо. Тішимо телятину під кришкою на повільному вогні 40-50 хвилин.
Після цього пробуємо бульйон на смак і додаємо в нього при необхідності ще солі і спецій, всипаємо цукор. Викладаємо на сковороду заздалегідь промитий чорнослив, перемішуємо все і тушкуємо м'ясо ще хвилин 20-30, поки чорнослив не стане м'яким.
За цей час м'ясо повинно розм'якшити і стати ніжним і соковитим, тому тепер можна подавати готову страву до столу. Приємного всім апетиту!