Рецепт Телятина, тушкована з чорносливом фото

Телятина, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
М'ясо , Телятина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік , Різдво
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 40 хв.

М'ясні страви завжди можна урізноманітнити, додавши в них яскравий додатковий інгредієнт, наприклад, для телятини ідеально на цю роль підійде чорнослив, з ним м'ясо придбає новий насичений смак.

Опис приготування:

У кожного свої уявлення про те, як смачно готувати м'ясо, моя мама, наприклад, терпіти не може, коли в ньому трапляються різні сухофрукти, а мені вони навпаки подобаються, тому сьогодні я розповім вам, як зробити телятину, тушковану із чорносливом. Таке блюдо виходить дуже ситним, з насичений яскравим смаком і приголомшливим ароматом. А саме м'ясо виходить настільки смачне, що його можна навіть ставити на святковий стіл, що я не раз і робила. Правда ось часу на цей рецепт приготування телятини, тушкованою з чорносливом, ви витратите чимало, але ж справа того безперечно варто, як мені здається.

  • Телятина - 800-1000 грам
  • Чорнослив в'ялений - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цукор - 1-2 чайних ложок (або мідь)
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, паприка копчена)
  • Сіль - За смаком
телятина, тушкована з чорносливом - фото крок 1
Для початку м'ясо потрібно, звичайно ж, промити і висушити паперовими рушниками. Після цього викладаємо телятину в розігріте рослинне масло і обсмажуємо її до рум'яної скоринки.
телятина, тушкована з чорносливом - фото крок 2
Перекладаємо обсмажене м'ясо в чисту тарілку.
телятина, тушкована з чорносливом - фото крок 3
Потім чистимо овочі і нарізаємо моркву кільцями, часник пластинками, а ріпчаста цибуля четвертькольцами. Викладаємо овочі на сковороду, де до цього смажили м'ясо, і пасеруємо до золотистого кольору, солимо і приправляємо овочі спеціями, при необхідності доливаємо в сковорідку трохи водички.
телятина, тушкована з чорносливом - фото крок 4
Як тільки цибуля розм'якне і набуде золотистого відтінку, викладаємо на сковороду телятину.
телятина, тушкована з чорносливом - фото крок 5
Заливаємо телятину з овочами бульйоном або водою так, щоб рідина майже повністю накривало м'ясо. Тішимо телятину під кришкою на повільному вогні 40-50 хвилин.
телятина, тушкована з чорносливом - фото крок 6
Після цього пробуємо бульйон на смак і додаємо в нього при необхідності ще солі і спецій, всипаємо цукор. Викладаємо на сковороду заздалегідь промитий чорнослив, перемішуємо все і тушкуємо м'ясо ще хвилин 20-30, поки чорнослив не стане м'яким.
телятина, тушкована з чорносливом - фото крок 7
За цей час м'ясо повинно розм'якшити і стати ніжним і соковитим, тому тепер можна подавати готову страву до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти