Рецепт Ікра кабачкова на 3 кг фото

Ікра кабачкова на 3 кг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Заготовки, Консервація

Обов'язково приготуйте цю смачну ікру на зиму. Клопоту практично ніяких, інгредієнтів мінімум, зате задоволення від відкриття чергової баночки отримувати будете круглий рік!

У кожної господині є свій, роками перевірений рецепт приготування ікри з кабачків. У нашій родині таких рецептів кілька: хтось любить з помідорами, хтось - з перцем або баклажанами. Але ось ікра, приготована за цим найпростішого рецептом, влаштовує всіх. Інгредієнтів мінімум, часу на підготовку йде теж не дуже багато. Зате ікра виходить ніжною і навіть шовковистою по відчуттях язика! Ділюся з вами рецептом. Дізнайтеся, як приготувати ікру кабачкову на 3 кг, вона у нас так і записана в книзі. З даної кількості інгредієнтів виходить 3, 5-4 літра ікри.

  • Кабачки - 3 кілограма (очищені)
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам
  • Томатна паста - 250 грам
  • Масло рослинне - 250 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 5 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
ікра кабачкова на 3 кг - фото крок 1
Ікру краще готувати не з молодих кабачків - в них багато соку. А старі визріли кабачки для ікри - саме те, що треба. Очищаємо кабачки від твердої шкірки і від насіння.
ікра кабачкова на 3 кг - фото крок 2
Чистий цибулю.
ікра кабачкова на 3 кг - фото крок 3
Перекручуємо кабачки і цибулю через м'ясорубку, додаємо томатну пасту, рослинна олія. Перемішуємо і варимо 1 годину з моменту закипання. Не забувайте перемішувати, щоб ікра не пригоріла.
ікра кабачкова на 3 кг - фото крок 4
Потім додаємо сіль, цукор, мелений перець, лавровий лист і оцет. Варимо ще 1 час. Потім прибираємо з ікри лавровий лист і гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам. Можна додатково подрібнити ікру блендером. Тільки після того, як попрацювали блендером, краще довести ікру до кипіння, а потім розкладаємо її по банках і закочує.

Схожі рецепти