Дієтична кабачкова ікра
(покроковий рецепт з фото)
Цю страву можна сміливо включати в раціон тим, хто сидів на дієті. Томління овочі та сіль, за бажанням можна покласти щіпку перцю меленого чорного або червоного (якщо він вам дозволено) - це поліпшить травлення.
Отже, розповім, як приготувати дієтичну кабачкову ікру без масла. Для ікри знадобляться молоденькі кабачки, цибулю і моркву, свіжі помідори (вони дадуть сік для варіння), сіль. Подрібніть овочі, складіть в с подвійним дном або антипригарним каструлю і млоїте на повільному вогні, щоб овочі встигли пустити сік. Готову ікру можна подрібнити за допомогою погружного блендера, щоб вона придбала потрібну консистенцію. Подавайте з зеленню, як самостійну страву або гарніром. Не раджу як гарнір картопляне пюре або білий рис, у картоплі і рису високий глікемічний індекс, краще відваріть гречку або коричневий рис. Хай щастить!
- Кабачки - 1 кілограм
- Морква - 100 грам
- Помідори - 250 грам
- Цибуля - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком (для подачі)
1. Підготуйте продукти. Вимийте овочі, очистіть цибулю і моркву. З томатів зніміть шкірку, для цього покладіть їх на хвилинку в окріп, зробивши хрестоподібний надріз і шкірка легко зійде.
2. Кабачки порізати невеликими шматочками. Якщо кабачки перезрілі, то серединку видаліть, шкірку зніміть.
3. Цибуля поріжте дрібно, моркву натріть на крупній тертці.
4. З'єднайте в каструлі з товстим дном все овочі, додайте сіль. Гасіть на повільному вогні 40 хвилин під кришкою.
5. Занурювальним блендером пюріруйте ікру до однорідного стану.
6. Подавайте з гілочкою зелені. За один прийом допускається 200-250 г, ікра дієтична, без масла. Будьте здорові!
7. Смачного!