Ванільний сироп
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний, смачний і солодкий ванільний сироп для морозива, млинців, кава, випічки…Перераховувати область застосування сиропу можна дуже довго, давайте краще приготуємо і спробуємо
Смачний запах ванілі знаком нам усім з дитинства. У мене цей запах завжди буде пов'язаний зі спогадами про бабусю - великий майстрині і про її надзвичайно смачною випічки. Пропоную вам рецепт приготування ванільного сиропу, який стане в нагоді вам не один раз. Ванільним сиропом я користуюся при випічці, поливаю млинці дітям на сніданок, морозиво на десерт, додаю в каві і інші напої. Ділюся з вами рецептом, який перевірений на практиці неодноразово.
1. Стручок ванілі розрізати вздовж і вибрати з нього м'якоть.
2. У каструлю налити воду, додати цукор і м'якоть і стручок ванілі.
3. Ставимо на плиту і варимо на середньому вогні. Помішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
4. Доводимо сироп до кипіння і тут же знімаємо з плити.
5. Проціджуємо, охолоджуємо і заливаємо в пляшку або банку.
Зберігати такий сироп краще в холодильнику і не більше двох тижнів. Так як порція ванільного сиропу, приготована за цим рецептом буде невеликою - всього 200 мл, я думаю, що дуже смачний сироп у вас піде ще раніше, чим закінчиться термін його зберігання.
- Стручок ванілі - 2 штуки (можна замінити 1 столовою ложкою ванільного екстракту)
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 3/4 склянки
1. Стручок ванілі розрізати вздовж і вибрати з нього м'якоть.
2. У каструлю налити воду, додати цукор і м'якоть і стручок ванілі.
3. Ставимо на плиту і варимо на середньому вогні. Помішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
4. Доводимо сироп до кипіння і тут же знімаємо з плити.
5. Проціджуємо, охолоджуємо і заливаємо в пляшку або банку.
Зберігати такий сироп краще в холодильнику і не більше двох тижнів. Так як порція ванільного сиропу, приготована за цим рецептом буде невеликою - всього 200 мл, я думаю, що дуже смачний сироп у вас піде ще раніше, чим закінчиться термін його зберігання.