Рецепт Морозиво «ванільний чай» фото

Морозиво «ванільний чай»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти, Вершки, Молоко
Низькокалорійні
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Солодке, Десерти, Морозиво

Домашнє морозиво - це особливий десерт. Він зовсім не схожий на фабричний і навіть ресторанний. В основі молоко, вершки і будь-яка добавка, яка впливає на смак. І саме про це ми і поговоримо.

Чим ви можете освіжити вершковий смак десерту? будь-які фрукти, ягоди, шоколад або щось ще? Я ж пропоную ознайомитися з тим, як приготувати морозиво "ванільний чай" . Відповідно в складі будуть чайні пакетики, причому, підійде як чорний, так і зелений. Пробуйте і експериментуйте!

  • Молоко - 480 мілілітрів
  • Вершки для збивання - 400-450 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 3/4 склянки
  • Яєчний жовток - 4 штуки
  • Чайний пакетик - 6 штук
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
морозиво
Вершки з молоком в сотейнику нагрійте до теплого стану, помішуючи все віночком.
морозиво
Потім в молочну суміш додайте чайні пакетики. Залиште їх на 35 хвилин.
морозиво
Після цього чай відіжміть. Молоко з вершками, помішуючи, знову доведіть до теплого стану.
морозиво
В іншому посуді збийте віночком жовтки з цукровою пудрою до єдиної консистенції.
морозиво
Далі акуратно влийте молочну суміш в яєчну, постійно збиваючи. Повинна вийти піна.
морозиво
Отриману масу знову поставте на вогонь. Нагрівайте її до густого стану, помішуючи.
морозиво
Потім влийте екстракт ванілі. Все перемішайте.
морозиво
І процідіть все через дрібне сито.
морозиво
Залиште молочну суміш охолоджуватися в холодильнику на 3 години під кришкою.
морозиво
Через відведений час перекладіть заготовку в мороженицу. Готуйте в ній за інструкцією.
морозиво
Залиште морозиво в морозилці ще на 4 годину. Приємною дегустації!

Схожі рецепти