Морозиво «ванільний чай»
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє морозиво - це особливий десерт. Він зовсім не схожий на фабричний і навіть ресторанний. В основі молоко, вершки і будь-яка добавка, яка впливає на смак. І саме про це ми і поговоримо.
Чим ви можете освіжити вершковий смак десерту? будь-які фрукти, ягоди, шоколад або щось ще? Я ж пропоную ознайомитися з тим, як приготувати морозиво "ванільний чай" . Відповідно в складі будуть чайні пакетики, причому, підійде як чорний, так і зелений. Пробуйте і експериментуйте!
- Молоко - 480 мілілітрів
- Вершки для збивання - 400-450 мілілітрів
- Цукрова пудра - 3/4 склянки
- Яєчний жовток - 4 штуки
- Чайний пакетик - 6 штук
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
Вершки з молоком в сотейнику нагрійте до теплого стану, помішуючи все віночком.
Потім в молочну суміш додайте чайні пакетики. Залиште їх на 35 хвилин.
Після цього чай відіжміть. Молоко з вершками, помішуючи, знову доведіть до теплого стану.
В іншому посуді збийте віночком жовтки з цукровою пудрою до єдиної консистенції.
Далі акуратно влийте молочну суміш в яєчну, постійно збиваючи. Повинна вийти піна.
Отриману масу знову поставте на вогонь. Нагрівайте її до густого стану, помішуючи.
Потім влийте екстракт ванілі. Все перемішайте.
І процідіть все через дрібне сито.
Залиште молочну суміш охолоджуватися в холодильнику на 3 години під кришкою.
Через відведений час перекладіть заготовку в мороженицу. Готуйте в ній за інструкцією.
Залиште морозиво в морозилці ще на 4 годину. Приємною дегустації!