Рубані курячі котлети з кабачком
(покроковий рецепт з фото)
Котлети з філе курячої грудки з часником і майонезом. Блюдо легке, ситне і смачне, як в теплом, так і в холодному вигляді. До таких котлет підійде будь-який гарнір.
Такі котлети називають рубаними тому, що куряче м'ясо не перемелюють в м'ясорубці, а ріжуть ножем (рубають). Завдяки цьому в готовій страві відчуваються шматочки курки. Кабачок тут додає соковитість, майонез дає трохи жиру, а часник гостроту і аромат. В цілому смачне і гармонійне блюдо.
- Філе курячої грудки - 400 грам
- Кабачок - 150 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Манна крупа - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Кріп - 10 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Куряче філе трохи відбийте і наріжте невеликими шматочками, але дуже подрібнювати не потрібно.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Підсмажте в сковороді з соняшниковою олією до легкого золотистого кольору. Додайте в миску з нарізаним курячим філе.
Кабачок помийте, очистіть і натріть на тертці. Додайте в миску. Молодий можна не чистити.
Розбийте в миску яйця, викладіть майонез.
Подрібніть часник, викладіть його в миску з фаршем.
Насипте манну крупу.
Дрібно наріжте кріп або петрушку, викладіть в миску. Додати сіль за смаком. Можна поперчити і додати будь-які сухі приправи.
Ретельно перемішайте фарш, дайте йому постояти 30-40 хвилин.
На гарячу сковороду з рафінованим соняшниковою олією столовою ложкою викладайте котлети.
Обсмажуйте з обох боків до рум'яної скоринки.
Рубані курячі котлети готові. Подавайте на обід або вечерю.