Рецепт Коржі на кислому молоці фото

Коржі на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Кисле молоко
Дієтичне харчування
На швидку руку
Випічка , Коржі , Кисле
Кількість порцій: 4
Час приготування: 15 хв.

Хочете організувати для себе легкий сніданок? Тоді спробуйте коржі на кислому молоці. Даний рецепт вимагає мінімум інгредієнтів і часу. Те, що потрібно, щоб приготувати просту домашню випічку.

Опис приготування:

Коржі сподобаються як дорослим так і дітям. Їх приємний аромат скрасить ваше ранок. Розповідаю, як приготувати коржі на кислому молоці - прекрасне доповнення до перших і других страв на всі випадки життя!

  • Кисле молоко - 100 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 300 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Гашене сода - 1/3 чайних ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
коржі на кислому молоці - фото крок 1
Напевно, ви пробували ці коржі в дитинстві, оскільки цей рецепт дуже популярний. Почнем з того, що змішаємо кілька інгредієнтів. Наливаємо в миску кисле молоко, додаємо яйце, солимо, а потім вливаємо гашене соду. Гасити соду необхідно за допомогою лимонного соку або оцту.
коржі на кислому молоці - фото крок 2
Додаємо в тарілку борошно, починаємо замішувати тісто для коржів. Головне - стежити за густотою тесту, необхідно, щоб воно було не дуже густим і липким. При необхідності додайте ще борошна на своє око.
коржі на кислому молоці - фото крок 3
Після того, як ви зробили тісто підходящої густоти, поділяємо його на частини і викладаємо на стіл. Беремо одну частину, розгортаємо з неї тонкий корж. Як тільки корж буде сфорязикна, зробіть на ній отвори за допомогою вилки.
коржі на кислому молоці - фото крок 4
Тепер ви зможете сміливо приступити до обсмажування нашої коржі. Покладіть її на сковорідку, попередньо змащену олією, і засмажувати до золотистої скоринки. Коржик готова. Якщо ви хочете підкреслити її смак, то можете змастити її вершковим маслом. Смачного!

Схожі рецепти