Коржі на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете організувати для себе легкий сніданок? Тоді спробуйте коржі на кислому молоці. Даний рецепт вимагає мінімум інгредієнтів і часу. Те, що потрібно, щоб приготувати просту домашню випічку.
Коржі сподобаються як дорослим так і дітям. Їх приємний аромат скрасить ваше ранок. Розповідаю, як приготувати коржі на кислому молоці - прекрасне доповнення до перших і других страв на всі випадки життя!
- Кисле молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Гашене сода - 1/3 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Напевно, ви пробували ці коржі в дитинстві, оскільки цей рецепт дуже популярний. Почнем з того, що змішаємо кілька інгредієнтів. Наливаємо в миску кисле молоко, додаємо яйце, солимо, а потім вливаємо гашене соду. Гасити соду необхідно за допомогою лимонного соку або оцту.
Додаємо в тарілку борошно, починаємо замішувати тісто для коржів. Головне - стежити за густотою тесту, необхідно, щоб воно було не дуже густим і липким. При необхідності додайте ще борошна на своє око.
Після того, як ви зробили тісто підходящої густоти, поділяємо його на частини і викладаємо на стіл. Беремо одну частину, розгортаємо з неї тонкий корж. Як тільки корж буде сфорязикна, зробіть на ній отвори за допомогою вилки.
Тепер ви зможете сміливо приступити до обсмажування нашої коржі. Покладіть її на сковорідку, попередньо змащену олією, і засмажувати до золотистої скоринки. Коржик готова. Якщо ви хочете підкреслити її смак, то можете змастити її вершковим маслом. Смачного!