Рецепт Коржі на кислому молоці з сиром і зеленню фото

Коржі на кислому молоці з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Зелень , Кисле молоко , Кріп
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок , Ситний сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Коржі
Кількість порцій: 10-15 порційні
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тісто неймовірно смачне, хрустке, легке і м'яке. Начинка теж легка з сиру з кропом. Коржі готуються у формі пиріжка.

Опис приготування:

Такі коржі-пиріжки можна приготувати на кефірі, кислому молоці, ряжанка. Тісто нагадує чимось тісто для чебуреків. Для начинки беремо сир будь-якої жирності, зелень теж на свій смак, у мене кріп. Начинка може бути будь-який. Коржі гарні в теплому і в охолодженому стані. А подавати їх можна з соусом із сметани з часником через прес, із зеленню. Смачно буде з помідором, з томатним соком, з чаєм або кавою. Можна приготувати коржі на сніданок, обід, полуденок. Ще це блюдо бюджетне, готується дуже швидко.

  • Сир - 400 грам
  • Кріп - 2 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Кисле молоко - 1 Склянка
  • Мука - 3 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження )
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 1
Підготувати необхідні продукти. Одне яйце піде в тісто, друге в начинку.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 2
Спочатку приготуємо тісто. На стіл висипати пару склянок борошна, в центрі зробити воронку і влити кисле молоко і збите яйце. Додати дрібку солі і соду. Замішуємо тісто, підсипаючи борошно, що залишилося (скільки піде). Замішуємо, поки тісто перестане липнути до рук.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 3
Накрити тісто рушником і залишити на хвилин 15-30 при кімнатній температурі.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 4
Дрібно нарізати кріп, змішати з сиром і другим сирим яйцем. Сіль за смаком.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 5
Тісто розділити на маленькі кульки розміром з м'ячик для пінг понгу. Стіл припудрити борошном і розкачати кожен кульку в дуже тонкий млинець.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 6
Кладемо начинку на половину млинця.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 7
Другою половиною накриваємо начинку, притискаємо спочатку руками, витісняючи повітря, і прокатує качалкою без фанатизму, починаючи з начинки і закінчуючи краями тіста.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 8
Обрізаємо нерівні краї спеціальним ножем або звичайною. Можна краю закріпити виделкою.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 9
Нагріти сковороду з рослинним маслом, смажимо на середньому вогні до рум'яної скоринки.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 10
Перевернути - і можна зменшити вогонь і смажити другу сторону під кришкою. Можна без кришки.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 11
Готові коржі кладемо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 12
На фотографії видно яке тонке і шарувату тісто вийшло.
коржі на кислому молоці з сиром і зеленню - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти