Коржі на кислому молоці з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Тісто неймовірно смачне, хрустке, легке і м'яке. Начинка теж легка з сиру з кропом. Коржі готуються у формі пиріжка.
Такі коржі-пиріжки можна приготувати на кефірі, кислому молоці, ряжанка. Тісто нагадує чимось тісто для чебуреків. Для начинки беремо сир будь-якої жирності, зелень теж на свій смак, у мене кріп. Начинка може бути будь-який. Коржі гарні в теплому і в охолодженому стані. А подавати їх можна з соусом із сметани з часником через прес, із зеленню. Смачно буде з помідором, з томатним соком, з чаєм або кавою. Можна приготувати коржі на сніданок, обід, полуденок. Ще це блюдо бюджетне, готується дуже швидко.
- Сир - 400 грам
- Кріп - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Кисле молоко - 1 Склянка
- Мука - 3 склянки
- Сіль - За смаком
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження )
Підготувати необхідні продукти. Одне яйце піде в тісто, друге в начинку.
Спочатку приготуємо тісто. На стіл висипати пару склянок борошна, в центрі зробити воронку і влити кисле молоко і збите яйце. Додати дрібку солі і соду. Замішуємо тісто, підсипаючи борошно, що залишилося (скільки піде). Замішуємо, поки тісто перестане липнути до рук.
Накрити тісто рушником і залишити на хвилин 15-30 при кімнатній температурі.
Дрібно нарізати кріп, змішати з сиром і другим сирим яйцем. Сіль за смаком.
Тісто розділити на маленькі кульки розміром з м'ячик для пінг понгу. Стіл припудрити борошном і розкачати кожен кульку в дуже тонкий млинець.
Кладемо начинку на половину млинця.
Другою половиною накриваємо начинку, притискаємо спочатку руками, витісняючи повітря, і прокатує качалкою без фанатизму, починаючи з начинки і закінчуючи краями тіста.
Обрізаємо нерівні краї спеціальним ножем або звичайною. Можна краю закріпити виделкою.
Нагріти сковороду з рослинним маслом, смажимо на середньому вогні до рум'яної скоринки.
Перевернути - і можна зменшити вогонь і смажити другу сторону під кришкою. Можна без кришки.
Готові коржі кладемо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
На фотографії видно яке тонке і шарувату тісто вийшло.
Смачного!