Рецепт Рагу з брокколі фото

Рагу з брокколі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете, я розповім вам, як можна підняти собі настрій, збагатити організм вітамінами і приготувати смачний вечерю одночасно? Тоді дочитайте цей рецепт до кінця, адже сьогодні ми готуємо рагу.

Опис приготування:

Що може бути краще, ніж соковите, яскраве і ароматне рагу! І сьогодні я хочу поділитися з вами одним зі своїх найулюбленіших рецептів приготування рагу з брокколі. Напевно, багато з вас пам'ятають таке чудове блюдо ще з дитинства, адже його досить часто давали на обід в дитячих садах і школах. Повірте мені, що шкільний варіант не йде ні в яке порівняння з смачним рагу домашнього виробництва, адже в нього ми вкладаємо шматочок своєї душі, а натомість отримуємо гарний настрій і справжнє свято для очей і шлунка. А якщо врахувати той факт, що в цій страві досить багато вітамінів, все-таки ми використовуємо свіжі овочі, то цей простий рецепт рагу з брокколі стає просто незамінним блюдом в повсякденному раціоні. Тому давайте приготуємо його прямо зараз, адже так хочеться чогось соковитого і по-справжньому літнього.

  • Брокколі - 200 грам
  • Печериці - 130 грам
  • Перець болгарський солодкий - 70 грам
  • Квасоля стручкова - 50 грам
  • Кабачок - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 120 грам
  • Морква - 60 грам
  • Помідор - 300 грам
  • Часник - 5 грам
  • Перець гіркий - 10 грам
  • Зелень свіжа - 10 грам
  • Масло рослинне - 60 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
рагу з брокколі - фото крок 1
Печериці промиваємо під холодною водою, прибираємо сміття і нарізаємо на невеликі шматочки.
рагу з брокколі - фото крок 2
Болгарський перець так само моєму, вичищаємо з нього насіння і нарізаємо його невеликими кубиками.
рагу з брокколі - фото крок 3
Якщо кабачок молодий, то його можна готувати разом з шкіркою, але якщо він вже старенький, то її слід зрізати. Потім нарізаємо кабачок на кубики.
рагу з брокколі - фото крок 4
Помідори промиваємо та нарізаємо на кубики.
рагу з брокколі - фото крок 5
Моркву чистимо і ріжемо соломкою. В рагу морква краще не терти на тертці, тому що вона тоді втрачається на тлі інших овочів і її смак невиразний.
рагу з брокколі - фото крок 6
Тепер подрібнюємо часник і гіркий перець. Якщо ви не любите гостре, то перець можете не додавати.
рагу з брокколі - фото крок 7
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані моркву і цибулю до золотистого кольору.
рагу з брокколі - фото крок 8
Додаємо кабачки, перемішуємо і смажимо все разом ще кілька хвилин.
рагу з брокколі - фото крок 9
Потім всипаємо помідори і готуємо, поки не стануть м'якими. Головне тут - не перетримати овочі, щоб вони не перетворилися кашу.
рагу з брокколі - фото крок 10
А ось тепер можна додати брокколі, квасоля, болгарський перець, гострий перець, зелень, часник і шампіньйони. Солимо, перчим, перемішуємо і вливаємо воду так, щоб вона накривала овочі тільки на половину. Тушкуємо рагу на повільному вогні до повної готовності. Подаємо до столу разом зі сметанкою. Смачного!

Схожі рецепти