Овочеве рагу з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Брокколі - один з найбільш корисних овочів! Вживаючи його в їжу, Ви забезпечуєте організм багатим асортиментом вітамінів і мікроелементів. Готуйте страви з брокколі якомога частіше і будьте здорові!
Думаєте, яке б блюдо приготувати з брокколі? У мене є відповідь: приготуйте овочеве рагу! Брокколі в поєднанні з іншими овочами - це смачний, ситний і надзвичайно корисний обід, який припаде до смаку любителям здорового харчування і людям, прагнуть схуднути або не вживати в їжу м'ясо.
Отже, готуємо овочеве рагу з брокколі!
- Брокколі - 200 грам
- Помідори - 3 штуки
- Баклажани - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Морква - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Овочевий бульйон - 250 мілілітрів
- Масло оливкове - 30 мілілітрів (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком (кріп, петрушка)
1. Нашінковиваем морква смужками.
2. Баклажани нарізаємо невеликими шматочками.
3. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
4. Брокколі поділяємо на суцвіття. Можете також порізати на шматочки дрібніші.
5. Робимо хрестоподібний надріз на помідорах і заливаємо їх окропом. Ми залишаємо у воді на пару хвилин, потім легко і просто очищаємо від шкірки.
6. Нарізаємо очищені помідори скибочками.
7. Далі дрібно нарізаємо цибулю і часник.
8. Обсмажуємо на оливковій олії до золотистого відтінку лука.
9. Потім додаємо в сковороду овочі, злегка обсмажуємо, після чого вливаємо бульйон і лимонний сік. Солимо, додаємо мелений чорний і чилі перець, а також цукор, перемішуємо все. Доводимо рагу до кипіння і залишаємо гаситися під кришкою ще 25-35 хвилин на середньому вогні.
10. Дрібно нарізаємо петрушку і / або кріп.
11. Посипаємо зеленню готову страву. Смачного!