Рецепт Зірвак для плову фото

Зірвак для плову
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Морква , Баранина , Цибуля , Сало
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Зірвак - це основна підлива для узбецького плову. Вона робиться завжди за одним принципом, але все таки, кожна господиня має свої секрети. Знайдіть і ви свій улюблений рецепт. Ось один з них.

Опис приготування:

Прочитайте про те, як приготувати зірвак для плову. Може бути, вам сподобається мій варіант. Не пам'ятаю, звідки його взяла, але думаю, що він дуже добре вписався в нашу домашню кухню. Після того, як ви зробите цю основу, приступайте до закладання рису і подальших маніпуляцій.

  • Морква - 1 кілограм
  • Баранина - 1, 5 кілограма
  • Баранячий жир - 150 грам
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Зіра - За смаком
зірвак для плову - фото крок 1
Морква почистіть, помийте і наріжте соломкою. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
зірвак для плову - фото крок 2
М'ясо промийте і наріжте разом з жиром на шматочки близько 2 см.
зірвак для плову - фото крок 3
В казані підсмажте жир до золотистого кольору. Потім шкварки приберіть.
зірвак для плову - фото крок 4
У жиру почніть обсмажувати цибулю. Він повинен повністю випаруватися.
зірвак для плову - фото крок 5
Потім додайте м'ясо. Обсмажте його протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Всипте сіль і зіру.
зірвак для плову - фото крок 6
Тепер додайте моркву. Смажте її 10 хвилин.
зірвак для плову - фото крок 7
В кінці влийте 1, 2 літра води і дайте її закипіти. Зірвак готовий.

Схожі рецепти