Зірвак для плову
(покроковий рецепт з фото)
Зірвак - це основна підлива для узбецького плову. Вона робиться завжди за одним принципом, але все таки, кожна господиня має свої секрети. Знайдіть і ви свій улюблений рецепт. Ось один з них.
Прочитайте про те, як приготувати зірвак для плову. Може бути, вам сподобається мій варіант. Не пам'ятаю, звідки його взяла, але думаю, що він дуже добре вписався в нашу домашню кухню. Після того, як ви зробите цю основу, приступайте до закладання рису і подальших маніпуляцій.
- Морква - 1 кілограм
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Баранячий жир - 150 грам
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Зіра - За смаком
Морква почистіть, помийте і наріжте соломкою. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
М'ясо промийте і наріжте разом з жиром на шматочки близько 2 см.
В казані підсмажте жир до золотистого кольору. Потім шкварки приберіть.
У жиру почніть обсмажувати цибулю. Він повинен повністю випаруватися.
Потім додайте м'ясо. Обсмажте його протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Всипте сіль і зіру.
Тепер додайте моркву. Смажте її 10 хвилин.
В кінці влийте 1, 2 літра води і дайте її закипіти. Зірвак готовий.