Простий рецепт плову з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати домашніх ситним, апетитним і смачним блюдом? краще варіанту, ніж цей, годі й чекати Розсипчастий рис, ніжне м'ясо, а аромат ... Просто не передати словами! Сміливо беріть на замітку!
Пропоную Вашій увазі чудову ідею, як приготувати простий плов з баранини. Ідеальний варіант - використовувати казан, але можна підібрати і інший посуд з товстим дном. Спеції можете купити готові, наборів для плову досить багато, але можна зібрати улюблений ансамбль самостійно. Це прекрасне блюдо на обід або вечерю для всієї родини.
- Баранина - 1 кілограм
- Мал - 1 кілограм
- Цибулина - 2-3 штук
- Морква - 4-5 штук
- Голівка часнику - 1 штука
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком (перець, зіра, шафран і TD)
1. Вимийте, обсушити м'ясо, наріжте його досить великими шматочками.
2. Викладіть в добре розігріту олію і обсмажте на сильному вогні до рум'яної скоринки з усіх боків.
3. Тим часом очистіть і наріжте півкільцями цибулю.
4. Як тільки м'ясо обсмажити, додавайте цибулю. Продовжуйте смажити, поки він не стане красивого коричневого кольору.
5. Моркву очистіть і наріжте тонкими брусочками.
6. Додайте до м'яса з цибулею і продовжуйте смажити.
7. В процесі акуратно перемішуйте, щоб овочі рівномірно присмажився.
8. Влийте гарячу воду (вона повинна бути на палець вище м'яса з овочами приблизно). Додайте трохи солі і спецій. У центр поставте вимиту і обсушену головку часнику. На повільному вогні залиште нудитися на 1 час.
9. Через годину акуратно дістаньте часник і викладіть промитий рис.
10. Поверніть часник на місце, додайте знову воду, сіль і спеції.
11. Слідкуйте, щоб вода википала нешвидко, при необхідності можна ще вливати акуратно.
12. Як тільки рис ввібрав воду, накрийте його тарілкою, потім кришкою і залиште нудитися на самому мінімальному вогні 20 хвилин.
Після можна акуратно перемішати і подавати до столу.
Після можна акуратно перемішати і подавати до столу.