Простий рецепт плову з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва далеко від класичного розуміння плову, але тим не менш, таке ж смачне. Я би сказала, що якраз з куркою плов буде корисніше і легше для шлунка, так як не буде настільки жирним.
Відмінне блюдо для всієї родини! Готується без особливих складнощів, дуже смачне і менш жирне, ніж класичний плов. Підійде так само для тих людей, які не їдять свинину. Під час готування плов дуже смачно пахне і дочекатися його приготування практично неможливо! Читайте докладний опис приготування плову з куркою і радуйте себе і своїх близьких відмінним смачним блюдом!
- Куряча гомілка - 5 штук
- Мал - 250 мілілітрів
- Окріп - 300 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 10 штук
- Оливкова олія - За смаком
1
Промиваємо курку і ріжемо на такі шматочки, які ви хочете бачити в готовому плові.
2
Беремо каструльку, в якій будемо готувати плов, наливаємо оливкову олію і обсмажуємо птицю до отримання рум'яної скоринки.
3
Ріжемо часник разом з цибулею якомога дрібніше, а морква трьом на крупній тертці. У сковороді обсмажуємо цибулю з часником на оливковій олії до отримання легкого золотистого відтінку лука, додаємо моркву і протягом 5 хвилин тушкуємо все разом, помішуючи періодично.
4
Промитий рис разом з овочами, обсмаженими на сковороді, відправляємо до курки в каструлю.
5
Заливаємо це все окропом, додаємо всі спеції і накриваємо каструлю кришкою. Варимо до повної готовності протягом 35 хвилин.
6
Смачного!