Класичний рецепт плову зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Плов - східне блюдо з рису і м'яса. Готують плов з будь-якого м'яса і птиці, з грибами, і навіть з курагою і горіхами. Мої домочадці люблять свинину і я використовую класичний рецепт плову зі свининою.
Вважається, що справжній плов можна приготувати, використовуючи виключно баранину і ніяке інше м'ясо. Класичний рецепт плову зі свининою - теж дуже смачне і ароматне блюдо. Оскільки свинина - м'ясо не бідне на жирок, як і баранина, плов з нього виходить чудовий. Давайте подивимося, як його приготувати. Для приготування плову я використовую мультиварку, але коли у мене її ще не було, я готувала плов в сотейнику з товстим дном.
- Свинина - 500 грам
- Мал - 500 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля - 200 грам
- Часник - 15 грам
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Вода - 700 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
1
М'ясо промийте та висушіть, поріжте на невеликі кубики.
2
Морквина і цибулю очистити. Натріть на крупній тертці моркву, цибуля наріжте дрібними кубиками.
3
У чашу мультиварки налийте олію і обсмажте м'ясо до золотистої скоринки протягом 10 хв, .
4
Додайте моркву, цибуля і часник і смажте ще хвилин 5, поки вони не стануть золотистого кольору.
5
Додайте промитий рис, приправити сіллю, поперчіть і залийте водою. Поставте плов варитися на 40-50 хвилин.
6
Смачного!