Соус для плову
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 30 хв.
Якщо ви любите плов, хочу запропонувати вам приготувати для нього соус. Рецептів соусів існує багато, мій варіант вийде в міру гострим, злегка солодкуватим і пряним - ідеальне поєднання.
Опис приготування:
Основа соусу у нас буде аджика і томат, обов'язково додамо побільше цибулі і сухий часник, а також улюблені трави. Подавати соус найкраще в соуснику, прямо на тарілці з пловом. Любителі більш гострих соусів можуть використовувати чилі.
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Аджика - 4 Ст. Ложки
- Червона цибуля - 200 грам
- Сухий часник - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сухі трави - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Очистіть велику цибулину, сполосніть і наріжте дуже дрібно.
У сковороді прогрійте рослинне масло, викладіть цибулю, смажте 3-4 хвилини до готовності.
Додайте до цибулі томатну пасту, аджику, сухий часник, сіль і перець.
Влийте в сковороду воду, додайте трави.
Уварюють соус 25 хвилин на невеликому вогні. Через деякий час подавайте соус до столу разом з пловом.
Смачного!