Піца на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Піца, приготована на мангалі - це швидкий і безпрограшний варіант смачної і ситної випічки в дачних умовах, коли немає можливості скористатися духовкою.
Начинка може бути найрізноманітніша, готується піца досить просто і стане відмінним доповненням до трапези на свіжому повітрі. Тісто можна приготувати заздалегідь в домашніх умовах за вашим улюбленим рецептом або віддати перевагу вже готової основі для піци, яку знайти в магазині на даний момент не складає ніяких труднощів.
- Тісто дріжджове - 300 грам (або готова основа для піци)
- Ковбаса - 100 грам
- Гриби печериці - 100 грам (або будь-які інші)
- Помідор - 1-2 штук
- Сир - 100 грам
- Орегано - 0, 5 чайних ложки (або суміш прованських трав)
- Соус - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто бажано приготувати заздалегідь будинку, так як в дачних умовах це не завжди буває можливим або купіть вже готову основу для піци в магазині. Якщо будете використовувати заморожену основу для піци, то попередньо необхідно розморозити її і змастіть з двох сторін оливковою олією. Дайте їй піднятися.
У мене домашнє дріжджове тісто, спеціально приготовлене для піци, розгортаємо його в формі кола або розтягуємо руками і викладаємо на змащену маслом форму, підходящу для приготування на мангалі.
Змастіть тісто зверху томатним або будь-яким іншим соусом і посипте орегано. Орегано можна замінити на суміш сухих італійських або прованських трав.
Розкладіть зверху начинку. Начинка для піци може бути найрізноманітніша, все залежить від ваших смакових уподобань. У мене нарізана кружечками копчена ковбаса, нарізані пластинами печериці та нарізані часточками помідори.
Сир натріть на тертці або розкришити руками і посипте зверху.
На мангал покладіть решітку і викладіть зверху піцу. Готуйте над вугіллям, поки нижня сторона не підрум'яниться.
Щоб сир добре розплавився, накрийте піцу в самому кінці зверху спеціальною кришкою або шматочком фольги.
Піца на мангалі готова. Смачного!