Щука, тушкована з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Для цієї страви нам знадобиться свежепойманная щука. Бажано - власноруч. Але і покупна теж зійде. Зараз я розповім вам, як приготувати щуку, тушковану з морквою і цибулею.
Тушкована щука - це класичне блюдо. Її часто запікають цілком. У такому вигляді вона нагадує мені осетра. Напевно, через довгу загостреною голови. Така риба відмінно піде в якості головної страви на будь-яке свято. Виглядає вона презентабельно. Але я вважаю за краще щуку в смаженому вигляді. Так підкреслюється її смак, особливо з морквою, цибулею і перчиком.
- Щука - 500 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Борошно - 100-200 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Отже, обробляв щуку. Нам потрібно її випатрати і добре промити. Але якщо ви взяли вже оброблену рибу, то відразу приступайте до оброблення.
У мене в наявності є 2 риби. Одна побільше, інша подрібніше. Це не страшно. Просто потрібно їх розрізати на рівні шматки, щоб пропікалися рівномірно.
Рибу заздалегідь солимо і перчимо. Нехай вона промаринуется. А поки нам потрібно нарізати овочі. Овочі можна різати як завгодно, хоч соломкою, хоч кубиками, хоч кружечками. Вони все одно пропекутся.
Тепер беремо сковороду. Перед тим, як запікати рибу, я її обсмажити до золотистої скоринки. Це необов'язково робити, якщо ви любите виключно печена смак або якщо ви вирішили запекти рибу цілком. Але для щуки цей спосіб приготування найбільш підходящий.
Обсмаживши рибу, беремо овочі. Викладаємо нашу щуку на овочі. Вкриваємо рибу морквою з цибулею. Приправляємо все ще раз. Я зазвичай кладу томатну пасту і перчик горошком. Ставимо в духовку.
Риба гаситься на середньому вогні десь півтори години. Але так як ми її обсмажили, то дістанемо хвилин через сорок. Цього цілком достатньо, щоб все протушкувати. Викладаю щуку з овочами. Пахне так, як треба. Смачного!