Рецепт Щука, тушкована з морквою і цибулею фото

Щука, тушкована з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Щука
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для цієї страви нам знадобиться свежепойманная щука. Бажано - власноруч. Але і покупна теж зійде. Зараз я розповім вам, як приготувати щуку, тушковану з морквою і цибулею.

Опис приготування:

Тушкована щука - це класичне блюдо. Її часто запікають цілком. У такому вигляді вона нагадує мені осетра. Напевно, через довгу загостреною голови. Така риба відмінно піде в якості головної страви на будь-яке свято. Виглядає вона презентабельно. Але я вважаю за краще щуку в смаженому вигляді. Так підкреслюється її смак, особливо з морквою, цибулею і перчиком.

  • Щука - 500 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Борошно - 100-200 грам
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
щука, тушкована з морквою і цибулею - фото крок 1
Отже, обробляв щуку. Нам потрібно її випатрати і добре промити. Але якщо ви взяли вже оброблену рибу, то відразу приступайте до оброблення.
щука, тушкована з морквою і цибулею - фото крок 2
У мене в наявності є 2 риби. Одна побільше, інша подрібніше. Це не страшно. Просто потрібно їх розрізати на рівні шматки, щоб пропікалися рівномірно.
щука, тушкована з морквою і цибулею - фото крок 3
Рибу заздалегідь солимо і перчимо. Нехай вона промаринуется. А поки нам потрібно нарізати овочі. Овочі можна різати як завгодно, хоч соломкою, хоч кубиками, хоч кружечками. Вони все одно пропекутся.
щука, тушкована з морквою і цибулею - фото крок 4
Тепер беремо сковороду. Перед тим, як запікати рибу, я її обсмажити до золотистої скоринки. Це необов'язково робити, якщо ви любите виключно печена смак або якщо ви вирішили запекти рибу цілком. Але для щуки цей спосіб приготування найбільш підходящий.
щука, тушкована з морквою і цибулею - фото крок 5
Обсмаживши рибу, беремо овочі. Викладаємо нашу щуку на овочі. Вкриваємо рибу морквою з цибулею. Приправляємо все ще раз. Я зазвичай кладу томатну пасту і перчик горошком. Ставимо в духовку.
щука, тушкована з морквою і цибулею - фото крок 6
Риба гаситься на середньому вогні десь півтори години. Але так як ми її обсмажили, то дістанемо хвилин через сорок. Цього цілком достатньо, щоб все протушкувати. Викладаю щуку з овочами. Пахне так, як треба. Смачного!

Схожі рецепти