Рецепт Омлет в духовці без молока фото

Омлет в духовці без молока
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Яйця
На вечерю, На сніданок
Омлет

Якщо вранці абсолютно не вистачає часу на приготування сніданку, пропоную скористатися цим рецептом, і зробити омлет в духовці без молока в домашніх умовах. Це смачне, дуже просте блюдо.

Даний рецепт приготування омлету в духовці без молока навряд чи можна назвати низькокалорійним, однак при бажанні його можна зробити таким, зменшимо кількість вершкового масла. Плюс цієї страви в тому, що в процесі випічки він не вимагає особливого контролю, а значить, можна без праці встигнути зробити все необхідне, поки буде готуватися сніданок.

  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
омлет в духовці без молока - фото крок 1
1. Для початку необхідно вбити в невелику мисочку яйце. Даний рецепт приготування омлету в духовці без молока розрахований всього на одне яйце, але при бажанні можна використовувати стільки, скільки потрібно.
омлет в духовці без молока - фото крок 2
2. Яйце злегка збити виделкою. Посолити за смаком і при бажанні додати спеції, сушені трави або свіжу зелень. Це рецепт на швидку руку, але якщо є час, в омлет можна додати овочів, відварне м'ясо або тертий сир, наприклад.
омлет в духовці без молока - фото крок 3
3. Так як порція зовсім маленька, в якості форми можна використовувати жароміцний чашку або формочки для кексу. Все поверхню форми необхідно змастити вершковим маслом. Якщо використовувати силіконові форми, то змащувати не обов'язково (такий варіант підійде для дитячого сніданку).
омлет в духовці без молока - фото крок 4
4. Збите яйце перелити в форму. При бажанні можна невеликий шматочок вершкового масла розтопити і вилити зверху. Тепер залишилося відправити кухоль в розігріту духовку і можна зайнятися іншими справами. Час приготування страви залежить від температури духовки і кількості яєць.
омлет в духовці без молока - фото крок 5
5. У процесі випікання, омлет в духовці без молока в домашніх умовах добре піднімається, так що форму потрібно вибирати досить високу, наливаючи не більше половини збитого яйця. Готову страву можна присипати свіжою зеленню або сиром, і подавати до столу.

Схожі рецепти