Рецепт Щука смажена з цибулею фото

Щука смажена з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Цибуля, Щука
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Розповім, як приготувати щуку смажену з цибулею на сковороді. Риба виходить ніжна, соковита, ароматна і дуже смачна! Беріть рецепт на замітку!

Щуку можна подати самостійно або з будь-яким гарніром. Блюдо дуже смачне і прекрасно підійде не тільки для сімейної вечері, але і для зустрічі гостей. Готується досить просто і швидко! рекомендую спробувати!

  • Щука - 1 штука (середнього розміру)
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
щука смажена з цибулею - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
щука смажена з цибулею - фото крок 2
Щуку якщо необхідно очистіть, видаліть нутрощі, відріжте голову, хвіст і зріжте плавники. Рибу промийте і наріжте стейками, товщиною 1, 5-2 см.
щука смажена з цибулею - фото крок 3
Додайте до щуки сіль, перець і кружечки лимона, намагаючись з них видавити весь сік. Залиште рибу на 15 хвилин.
щука смажена з цибулею - фото крок 4
Потім обваляйте шматочки щуки з усіх боків в борошні.
щука смажена з цибулею - фото крок 5
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте шматочки риби на середньому вогні до рум'яної скоринки, після чого переверніть на іншу сторону.
щука смажена з цибулею - фото крок 6
Додайте до щуки нарізаний пір'ям ріпчасту цибулю. Кількість лука залежить від ваших уподобань. Накрийте сковороду кришкою і на невеликому вогні доведіть блюдо до повної готовності.
щука смажена з цибулею - фото крок 7
Цибуля повинен стати м'яким, а низ у риби підрум'янитися. За бажанням можна додати в процесі пару ложок холодної води, молока або сметану. При додаванні сметани вас чекатиме ще й чудовий ароматний сметанний соус.
щука смажена з цибулею - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти