Щука смажена з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати щуку смажену з цибулею на сковороді. Риба виходить ніжна, соковита, ароматна і дуже смачна! Беріть рецепт на замітку!
Щуку можна подати самостійно або з будь-яким гарніром. Блюдо дуже смачне і прекрасно підійде не тільки для сімейної вечері, але і для зустрічі гостей. Готується досить просто і швидко! рекомендую спробувати!
- Щука - 1 штука (середнього розміру)
- Цибуля - 1-2 штук
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Щуку якщо необхідно очистіть, видаліть нутрощі, відріжте голову, хвіст і зріжте плавники. Рибу промийте і наріжте стейками, товщиною 1, 5-2 см.
Додайте до щуки сіль, перець і кружечки лимона, намагаючись з них видавити весь сік. Залиште рибу на 15 хвилин.
Потім обваляйте шматочки щуки з усіх боків в борошні.
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте шматочки риби на середньому вогні до рум'яної скоринки, після чого переверніть на іншу сторону.
Додайте до щуки нарізаний пір'ям ріпчасту цибулю. Кількість лука залежить від ваших уподобань. Накрийте сковороду кришкою і на невеликому вогні доведіть блюдо до повної готовності.
Цибуля повинен стати м'яким, а низ у риби підрум'янитися. За бажанням можна додати в процесі пару ложок холодної води, молока або сметану. При додаванні сметани вас чекатиме ще й чудовий ароматний сметанний соус.
Смачного!