Щука смажена в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Щука смажена в клярі - дешеве і швидке блюдо. Особливо, якщо у вас чоловік рибалка. Моя подруга навчила мене готувати щуку смажену в клярі і я ділюся з вами її рецептом. Це просто!
Щука смажена в клярі може подаватися на стіл з овочами, зеленню, з будь-яким гарніром. Це дуже смачно. Щука смажена в клярі виходить соковитою і ніжною. Ви оціните щуку смажену в клярі по достоїнству. Я люблю її з соусом тартар. Смачного!
- Щука - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок (для маринаду)
- Сіль - За смаком
- Спеції для риби - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Вода - 0, 5 склянки
Щуку почистити і помити. Розрізати їй черевце і видалити нутрощі. Відрізати голову і плавники.
Розділити тушку щуки на порційні шматочки.
Видавлюємо з лимона сік і змішуємо його з оливковою олією. Додаємо сіль і приправу для риби. Цим маринадом натираємо шматочки щуки і ставимо їх на 30 хвилин в холодильник.
Готуємо кляр. У миску розбити яйце, додати борошно і поступово вливаючи воду збити до густоти сметани. Посолити.
Нагріти сковороду з великою кількістю рослинного масла. Шматочки щуки опускати по черзі в кляр і смажити з обох боків до рум'яної скоринки. 15 хвилин.
Готові шматочки щуки в клярі промакнуть на паперовому рушнику і викласти в тарілки. Готово!