Рецепт Щука смажена фото

Щука смажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Щука
Пісні страви , Веганські страви
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування смаженої щуки.

Опис приготування:

Смажену щуку добре подавати зі смаженою або відвареною картоплею, картопляним пюре, сметанним або рибним соусом, вареними овочами (зеленим горошком, цвітною капустою) або салатом зі свіжих овочів.

Приготування:

Очистити щуку, обрізати хвіст і голову і нарізати на скибочки. Посолити щуку, скропити лимоном і дати постояти протягом 10-15 хвилин. Розігріти олію у великій сковороді. Обваляти шматочки щуки в борошні і обсмажити в олії до золотистої скоринки з обох сторін. Готову рибу викласти на блюдо на листя салату, прикрасити шматочками лимона і зеленню. Відразу ж подавати.


  • Щука - 1 штука(800-900 г)
  • Соняшникової олії - 4-5 Ст. Ложок
  • Листя салату - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Петрушка, кріп - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Мука - За смаком
Смажену щуку добре подавати зі смаженою або відвареною картоплею, картопляним пюре, сметанним або рибним соусом, вареними овочами (зеленим горошком, цвітною капустою) або салатом зі свіжих овочів.

Приготування:

Очистити щуку, обрізати хвіст і голову і нарізати на скибочки. Посолити щуку, скропити лимоном і дати постояти протягом 10-15 хвилин. Розігріти олію у великій сковороді. Обваляти шматочки щуки в борошні і обсмажити в олії до золотистої скоринки з обох сторін. Готову рибу викласти на блюдо на листя салату, прикрасити шматочками лимона і зеленню. Відразу ж подавати.

Схожі рецепти