Щука смажена
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смаженої щуки.
Смажену щуку добре подавати зі смаженою або відвареною картоплею, картопляним пюре, сметанним або рибним соусом, вареними овочами (зеленим горошком, цвітною капустою) або салатом зі свіжих овочів.
Приготування:
Очистити щуку, обрізати хвіст і голову і нарізати на скибочки. Посолити щуку, скропити лимоном і дати постояти протягом 10-15 хвилин. Розігріти олію у великій сковороді. Обваляти шматочки щуки в борошні і обсмажити в олії до золотистої скоринки з обох сторін. Готову рибу викласти на блюдо на листя салату, прикрасити шматочками лимона і зеленню. Відразу ж подавати.
- Щука - 1 штука(800-900 г)
- Соняшникової олії - 4-5 Ст. Ложок
- Листя салату - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Петрушка, кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Мука - За смаком
Приготування:
Очистити щуку, обрізати хвіст і голову і нарізати на скибочки. Посолити щуку, скропити лимоном і дати постояти протягом 10-15 хвилин. Розігріти олію у великій сковороді. Обваляти шматочки щуки в борошні і обсмажити в олії до золотистої скоринки з обох сторін. Готову рибу викласти на блюдо на листя салату, прикрасити шматочками лимона і зеленню. Відразу ж подавати.