Рецепт Ємеліна щука фото

Ємеліна щука
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Щука
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецепт такий щуки підкупив мене своєю простотою, так як давно хотіла приготувати фаршировану рибу, але побоялася перший раз брати складний рецепт. Щука вийшла дуже ніжною і ароматною. Раджу!

Опис приготування:

Ємеліна щука - відмінна фарширована рибка. Ділюся рецептом, як приготувати таку смакоту. Я готувала її в перший раз і можу точно сказати -все вийшло, і результатом я задоволена на всі 100 відсотків. Так як щука сама по собі вона суха, тому для соковитості додала вершкове масло, а фарш я брала курячий. Якщо у вас буде фарш пожирнее, масло можна не класти. Звичайно, спеції можна покласти будь-які, які вам подобаються, але на мій смак чебрець, обсмажену цибулю і кріп - саме те до фаршированої риби. У мене була щука з розрізаним черевцем, в наступний раз хочу спробувати шкурку цілком (панчохою). Головний секрет - рибу потрібно трохи відбити, тоді шкурка дуже легко знімається. Красиво прикрасьте перед подачею - адже це царський блюдо гідно тільки найефектнішого"виходу" на ваш стіл.

  • Щука - 1 штука
  • Фарш - 300 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Хліб - 2 скибочки
  • Кріп сушений - 1 щіпка
  • Чебрець сушений - 1 щіпка
  • Зелена цибуля сушений - 1 Чайна ложка
  • Часник сушений - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 3 скибочки
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок (для обжарки)
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вода - 3 Ст. Ложки
ємеліна щука - фото крок 1
Щуку загорніть в пакет і трохи відбийте. Так шкурка буде зніматися легше.
ємеліна щука - фото крок 2
Акуратно зніміть шкірку, не пошкодивши її. Приберіть всі кісточки і наріжте філе якомога дрібніше.
ємеліна щука - фото крок 3
Пропустіть філе риби через м'ясорубку, змішайте з фаршем, спеціями, травами і хлібом. Хліб попередньо замочіть у воді.
ємеліна щука - фото крок 4
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
ємеліна щука - фото крок 5
Коли цибуля обсмажиться, додайте його до фаршу разом з вершковим маслом і яйцем. Додайте 3 ст. Ложки води. Добре все перемішайте.
ємеліна щука - фото крок 6
Акуратно викладіть фарш в щучью шкурку.
ємеліна щука - фото крок 7
Краї шкурки з'єднайте зубочистками або нитками. Зверху покладіть скибочки лимона.
ємеліна щука - фото крок 8
Загорніть рибку в фольгу, щільно притиснувши з усіх боків. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
ємеліна щука - фото крок 9
Для 10 хвилин до готовності розгорніть фольгу і продовжуйте запікати рибку. Так риба отримає гарний золотистий вид.
ємеліна щука - фото крок 10
Поріжте рибку порційними шматочками і можна подавати до столу.

Схожі рецепти