Рецепт Ємеліна щука фото

Ємеліна щука
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Щука
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані

Рецепт такий щуки підкупив мене своєю простотою, так як давно хотіла приготувати фаршировану рибу, але побоялася перший раз брати складний рецепт. Щука вийшла дуже ніжною і ароматною. Раджу!

Ємеліна щука - відмінна фарширована рибка. Ділюся рецептом, як приготувати таку смакоту. Я готувала її в перший раз і можу точно сказати -все вийшло, і результатом я задоволена на всі 100 відсотків. Так як щука сама по собі вона суха, тому для соковитості додала вершкове масло, а фарш я брала курячий. Якщо у вас буде фарш пожирнее, масло можна не класти. Звичайно, спеції можна покласти будь-які, які вам подобаються, але на мій смак чебрець, обсмажену цибулю і кріп - саме те до фаршированої риби. У мене була щука з розрізаним черевцем, в наступний раз хочу спробувати шкурку цілком (панчохою). Головний секрет - рибу потрібно трохи відбити, тоді шкурка дуже легко знімається. Красиво прикрасьте перед подачею - адже це царський блюдо гідно тільки найефектнішого "виходу" на ваш стіл.

  • Щука - 1 штука
  • Фарш - 300 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Хліб - 2 скибочки
  • Кріп сушений - 1 щіпка
  • Чебрець сушений - 1 щіпка
  • Зелена цибуля сушений - 1 Чайна ложка
  • Часник сушений - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 3 скибочки
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок (для обжарки)
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вода - 3 Ст. Ложки
ємеліна щука - фото крок 1
Щуку загорніть в пакет і трохи відбийте. Так шкурка буде зніматися легше.
ємеліна щука - фото крок 2
Акуратно зніміть шкірку, не пошкодивши її. Приберіть всі кісточки і наріжте філе якомога дрібніше.
ємеліна щука - фото крок 3
Пропустіть філе риби через м'ясорубку, змішайте з фаршем, спеціями, травами і хлібом. Хліб попередньо замочіть у воді.
ємеліна щука - фото крок 4
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
ємеліна щука - фото крок 5
Коли цибуля обсмажиться, додайте його до фаршу разом з вершковим маслом і яйцем. Додайте 3 ст. Ложки води. Добре все перемішайте.
ємеліна щука - фото крок 6
Акуратно викладіть фарш в щучью шкурку.
ємеліна щука - фото крок 7
Краї шкурки з'єднайте зубочистками або нитками. Зверху покладіть скибочки лимона.
ємеліна щука - фото крок 8
Загорніть рибку в фольгу, щільно притиснувши з усіх боків. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
ємеліна щука - фото крок 9
Для 10 хвилин до готовності розгорніть фольгу і продовжуйте запікати рибку. Так риба отримає гарний золотистий вид.
ємеліна щука - фото крок 10
Поріжте рибку порційними шматочками і можна подавати до столу.

Схожі рецепти