Маринована щука
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірна смачна закуска, яка сподобається всім без винятку, якщо ви подасте її з гарніром з картоплі: вареним, запеченим або смаженим.
Рибне блюдо, вабить своїм виглядом і ароматом, ви можете приготувати в домашніх умовах, при наявності свіжоспійманої або придбаної щуки. Закуска виходить ідеально соковитою і оксамитової на смак - як раз під чарочку біленької або келих пива.
- Щука - 1 кілограм
- Лавровий лист - 8 штук
- Запашний перець горошок - 10 штук
- Чорний перець горошок - 10 штук
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Вода - 0, 7 L
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Щуку заздалегідь очистіть від луски і нутрощів, розпорюючи рибі черевце під головою. Ретельно промийте тушку всередині і зовні, вимиваючи кров під хребтом.
Закип'ятіть воду і висипте всі спеції в глибоку ємність. Додайте сіль і лаврове листя, акуратно перемішайте і залиште до охолодження на 30-40 хвилин. Після охолодження влийте оцет і рослинне масло.
Наріжте очищену і промиту тушку щуки порційними шматочками і викладіть в підготовлений маринад. За бажанням можна накрити ємність тарілкою або перелити вміст ємності в літрову банку і закрити капроновою кришкою. Помістіть все в холодильник мінімум на добу. Протягом цього часу для рівномірного маринування злегка збовтують вміст ємності.
Для подачі мариновану щуку викладіть на блюдо без маринаду. Подавайте до столу охолодженою.