Фарширована щука
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо для королівського столу! Смак просто приголомшливий, а як красиво це виглядає.
Кількість порцій: 3-4
- Щука - 700 грам
- Хліб - 100 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цибуля - 150 грам
- Відварений рис - 1-2 Ст. Ложок
- Зелень - - За смаком
- Майонез - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Почистити щуку (черево НЕ розпорювати і не видаляти плавники), відокремити голову, видалити зябра.
Обережно зняти шкуру, вона повинна злазити легко (якщо акуратно підрізати ножем від м'яса по колу).
Відрубати кісточку у підставі хвоста. Видалити нутрощі з риби.
Відокремити м'ясо від кісточок.
Розмочити білий хліб в молоці.
М'ясо пропустити через м'ясорубку кілька разів. Подрібнити в блендері хліб і цибулю.
Дрібно нарізати зелень.
Змішати цибулю, м'ясо, хліб, зелень і рис. Додати сіль і перець за смаком.
Розбити 1 яйце.
Ретельно все перемішати.
Заправити щуку начинкою, акуратно, щоб шкура не лопнула.
Викласти рибу на фольгу злегка змащену олією, прикріпити голову.
Промазати майонезом.
Загорнути рибу у фольгу. Помістити в духовку. Запікати при 180 C протягом 1 годину.
Блюдо прикрасити по своєму смаку.