Щука, фарширована по-єврейськи
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите свіжу рибу? тоді дізнайтеся, як приготувати щуку, фаршировану по-єврейськи. Це дивовижна риба на овочевій подушці нікого не залишить байдужим, адже вона соковита і ситна, а головне - смачна.
Смужки шкіри потрібно робити приблизно три сантиметри завширшки і десять сантиметрів в довжину. Це потрібно, щоб потім обкрутити котлетки шкірою, створюючи при цьому ефект фаршированої риби.
Дуже смачно їсти цю ніжну щуку з молодим відвареною картоплею або картопляним пюре з вершками і смаженою цибулею.
- Щука велика - 1 штука (близько 700 грамів)
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Манна крупа - 50 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Щуку очистіть від шкіри, збережіть смужки шкіри. М'ясо риби акуратно відокремте від кісток. Дрібні кісточки дістаньте за допомогою пінцета. Покладіть м'ясо в блендер, перемеліть його в ніжний фарш.
Додайте до м'яса манну крупу і пів чайної ложки солі. Також в фарш додайте крупно мелений чорний перець за смаком. Залиште фарш на 20 хвилин, щоб манна крупа розбухла.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте великими кільцями. Морква теж очистіть і наріжте товстими кільцями (близько 2 сантиметрів завтовшки). В казані розігрійте рослинне масло, викладіть на дно цибулю і моркву. З фаршу сформуйте котлетки, оберніть їх шкірою щуки. Покладіть котлетки в казан на овочі.
Таку "фаршировану" рибу потрібно запікати в казані під закритою кришкою. Час приготування становить близько тридцяти хвилин. Готову рибу можна посипати тертим сиром і подати з зеленню.