Рецепт Яловичина по-єврейськи о кисло-солодкому соусі фото

Яловичина по-єврейськи о кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Соковите і ніжне м'ясо в густому насиченому соусі - це яловичина по-єврейськи о кисло-солодкому соусі. Незвичайне для деяких поєднання продуктів, солодкість і кислота в одній страві - неймовірний смачно!

Опис приготування:

У мене є друг з Ізраїлю, і ось одного разу він пригостив мене дуже смачним блюдом. Виявилося, що це національне блюдо євреїв - "Есік флейш" або як у нас кажуть - яловичина по-єврейськи о кисло-солодкому соусі. М'ясо дуже смачне, а соус - просто пальчики оближеш, і поєднання продуктів просто дивовижне. Я детально записав рецепт приготування яловичини по-єврейськи о кисло-солодкому соусі, і тепер готую для своїх друзів. Потім я дізнався, що рецептів цього блюда є кілька і в кожному є своя родзинка. Я пропоную вам цей простий рецепт яловичини, по якому ви дізнаєтеся, як приготувати яловичину по-єврейськи о кисло-солодкому соусі.

1. Яловиче м'ясо добре промиємо, обсушити і порізати на шматки. Замість м'якоті можна взяти м'ясо на ребрах. Додамо сіль, перець і трохи оцту або кислого вина. Перемішати і залишити маринуватися в такому вигляді хвилин на 20.

2. Поки м'ясо маринується, очистимо й наріжемо невеликими кубиками цибулю і підготуємо спеції.

3. Обсмажуємо м'ясо на сковороді до золотистої скоринки, в ідеалі - на качиному або гусячому жирі, але через брак використовуємо олію. Перекладаємо обсмажене м'ясо в каструлю або в казанок, додаємо цибулю, гвоздику, чорний перець горошком. Ставимо на маленький вогонь, накриваємо кришкою. Трохи пізніше, коли цибулю і м'ясо пустять сік, можна додати куркуму, сухий імбир і трохи води. Тушкуємо приблизно годину.

4. Свіжі помідори без шкірки перетріть в кашу, замінити їх можна консервованими, подрібненими блендером або додати томатну пасту. Додаємо до м'яса. Дамо соусу трохи покипіти і, якщо треба, подачі води, щоб м'ясо було повністю покрито соусом. Спробуйте на смак соус, він повинен бути кислим, якщо ні, то додайте трохи соку лимона або лимонну кислоту.

5. Соус у нас повинен бути кисло-солодким, значить потрібно додати цукор або мед. Не лякайтесь, соус вийде дуже смачним.

6. А тепер найнеймовірніше - медовий пряник. Його треба покришити і додати в каструлю до м'яса. Перемішайте доти, поки пряник повністю не розчиниться в соусі. Разом з пряником додамо подрібнений сухий чорний хліб без скоринки, щоб соус став густішим.

7. Соус вийшов густим і насиченим, і тепер потрібно дивитися, щоб він і м'ясо не пригоріли, тушкуємо хвилин 15-20. Треба постійно перемішувати або відправити в духовку, розігріту до 100-120 градусів, але іноді теж заглядати і заважати. Якщо соус вже дуже густий, додайте трохи води. Ще в яловичину додають чорнослив або родзинки. У мене буде без сухофруктів, але буде все одно дуже смачно.

Яловичина без соусу тушілась у мене приблизно 1 час . Але все залежить від м'яса: для молодого м'яса вистачить і години, а для більш зрілого треба і години дві, тому орієнтуйтеся за ступенем готовності м'яса. Подавати цю страву можна з будь-яким гарніром або є просто так з хлібом.

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Медяник - 1 штука (великий або кілька маленьких)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (можна замінити медом)
  • Гвоздика - 1-2 штук
  • Чорний перець горошком - 2-3 штук
  • Куркума - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Сухий мелений імбир - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Помідор - 2-3 штук (замінити консервованими або томатною пастою - 2-3 ст. Л.)
  • Вода - 1 літр
  • Бородинський хліб - 1 штука (будь-який чорний)
  • Зелень - 1 пучок (для прикраси)
  • Оцет - 0, 5-1 Ст. Ложки (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
  • Сіль - 1-2 чайних ложок (за смаком)
У мене є друг з Ізраїлю, і ось одного разу він пригостив мене дуже смачним блюдом. Виявилося, що це національне блюдо євреїв - "Есік флейш" або як у нас кажуть - яловичина по-єврейськи о кисло-солодкому соусі. М'ясо дуже смачне, а соус - просто пальчики оближеш, і поєднання продуктів просто дивовижне. Я детально записав рецепт приготування яловичини по-єврейськи о кисло-солодкому соусі, і тепер готую для своїх друзів. Потім я дізнався, що рецептів цього блюда є кілька і в кожному є своя родзинка. Я пропоную вам цей простий рецепт яловичини, по якому ви дізнаєтеся, як приготувати яловичину по-єврейськи о кисло-солодкому соусі.

1. Яловиче м'ясо добре промиємо, обсушити і порізати на шматки. Замість м'якоті можна взяти м'ясо на ребрах. Додамо сіль, перець і трохи оцту або кислого вина. Перемішати і залишити маринуватися в такому вигляді хвилин на 20.

2. Поки м'ясо маринується, очистимо й наріжемо невеликими кубиками цибулю і підготуємо спеції.

3. Обсмажуємо м'ясо на сковороді до золотистої скоринки, в ідеалі - на качиному або гусячому жирі, але через брак використовуємо олію. Перекладаємо обсмажене м'ясо в каструлю або в казанок, додаємо цибулю, гвоздику, чорний перець горошком. Ставимо на маленький вогонь, накриваємо кришкою. Трохи пізніше, коли цибулю і м'ясо пустять сік, можна додати куркуму, сухий імбир і трохи води. Тушкуємо приблизно годину.

4. Свіжі помідори без шкірки перетріть в кашу, замінити їх можна консервованими, подрібненими блендером або додати томатну пасту. Додаємо до м'яса. Дамо соусу трохи покипіти і, якщо треба, подачі води, щоб м'ясо було повністю покрито соусом. Спробуйте на смак соус, він повинен бути кислим, якщо ні, то додайте трохи соку лимона або лимонну кислоту.

5. Соус у нас повинен бути кисло-солодким, значить потрібно додати цукор або мед. Не лякайтесь, соус вийде дуже смачним.

6. А тепер найнеймовірніше - медовий пряник. Його треба покришити і додати в каструлю до м'яса. Перемішайте доти, поки пряник повністю не розчиниться в соусі. Разом з пряником додамо подрібнений сухий чорний хліб без скоринки, щоб соус став густішим.

7. Соус вийшов густим і насиченим, і тепер потрібно дивитися, щоб він і м'ясо не пригоріли, тушкуємо хвилин 15-20. Треба постійно перемішувати або відправити в духовку, розігріту до 100-120 градусів, але іноді теж заглядати і заважати. Якщо соус вже дуже густий, додайте трохи води. Ще в яловичину додають чорнослив або родзинки. У мене буде без сухофруктів, але буде все одно дуже смачно.

Яловичина без соусу тушілась у мене приблизно 1 час . Але все залежить від м'яса: для молодого м'яса вистачить і години, а для більш зрілого треба і години дві, тому орієнтуйтеся за ступенем готовності м'яса. Подавати цю страву можна з будь-яким гарніром або є просто так з хлібом.

Схожі рецепти