Сире варення зі смородини
(покроковий рецепт з фото)
В такому сиром варення зі смородини зберігаються всі вітаміни, воно відмінно стоїть і володіє чудовим смаком. До того ж, воно не дуже солодке і швидко готується. Будемо використовувати чорну смородину.
Ароматне сире варення з чорної смородини - джерело вітамінів. Хоча б баночку цього чудо-ліки взимку треба мати. Ягоди смородини - великі і збирати її легко, тому не полінуйтеся. Якщо є можливість, обов'язково вирушайте на дачу або в ліс.
Для того, щоб зварити варення з чорної смородини, спочатку треба підготувати банки. Гарненько простерилизуйте їх і просушіть. Підготуйте кришки: залийте їх окропом і протягом декількох хвилин потримайте на вогні.
А тепер - інструкція, як приготувати сире варення з чорної смородини:
1. Промойте смородину, виберіть гілочок і залиште її в друшляку, щоб стекла вода. Через деякий час смородину можна викласти на кухонний рушник, щоб остаточно просохла.
2. Просохлі ягоди перейдіть на м'ясорубці.
3. У ягідну масу додайте цукор і рівномірно перемішайте.
4. Цукрово-ягідну масу помістіть в каструлю і відправляйте на плиту. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
5. Пості того, як маса закипить, розлийте її по стерильним банкам і закрутіть кришки. Це варення закочувати і стерилізувати не потрібно.
Готово!
Сире варення зі смородини бажано зберігати в прохолодному місці.
Смачного!
- Чорна смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Для того, щоб зварити варення з чорної смородини, спочатку треба підготувати банки. Гарненько простерилизуйте їх і просушіть. Підготуйте кришки: залийте їх окропом і протягом декількох хвилин потримайте на вогні.
А тепер - інструкція, як приготувати сире варення з чорної смородини:
1. Промойте смородину, виберіть гілочок і залиште її в друшляку, щоб стекла вода. Через деякий час смородину можна викласти на кухонний рушник, щоб остаточно просохла.
2. Просохлі ягоди перейдіть на м'ясорубці.
3. У ягідну масу додайте цукор і рівномірно перемішайте.
4. Цукрово-ягідну масу помістіть в каструлю і відправляйте на плиту. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
5. Пості того, як маса закипить, розлийте її по стерильним банкам і закрутіть кришки. Це варення закочувати і стерилізувати не потрібно.
Готово!
Сире варення зі смородини бажано зберігати в прохолодному місці.
Смачного!