Рецепт Сире варення зі смородини фото

Сире варення зі смородини
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 45 хв.

В такому сиром варення зі смородини зберігаються всі вітаміни, воно відмінно стоїть і володіє чудовим смаком. До того ж, воно не дуже солодке і швидко готується. Будемо використовувати чорну смородину.

Опис приготування:

Ароматне сире варення з чорної смородини - джерело вітамінів. Хоча б баночку цього чудо-ліки взимку треба мати. Ягоди смородини - великі і збирати її легко, тому не полінуйтеся. Якщо є можливість, обов'язково вирушайте на дачу або в ліс.

Для того, щоб зварити варення з чорної смородини, спочатку треба підготувати банки. Гарненько простерилизуйте їх і просушіть. Підготуйте кришки: залийте їх окропом і протягом декількох хвилин потримайте на вогні.

А тепер - інструкція, як приготувати сире варення з чорної смородини:

1. Промойте смородину, виберіть гілочок і залиште її в друшляку, щоб стекла вода. Через деякий час смородину можна викласти на кухонний рушник, щоб остаточно просохла.

2. Просохлі ягоди перейдіть на м'ясорубці.

3. У ягідну масу додайте цукор і рівномірно перемішайте.

4. Цукрово-ягідну масу помістіть в каструлю і відправляйте на плиту. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

5. Пості того, як маса закипить, розлийте її по стерильним банкам і закрутіть кришки. Це варення закочувати і стерилізувати не потрібно.

Готово!

Сире варення зі смородини бажано зберігати в прохолодному місці.

Смачного!

  • Чорна смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
Ароматне сире варення з чорної смородини - джерело вітамінів. Хоча б баночку цього чудо-ліки взимку треба мати. Ягоди смородини - великі і збирати її легко, тому не полінуйтеся. Якщо є можливість, обов'язково вирушайте на дачу або в ліс.

Для того, щоб зварити варення з чорної смородини, спочатку треба підготувати банки. Гарненько простерилизуйте їх і просушіть. Підготуйте кришки: залийте їх окропом і протягом декількох хвилин потримайте на вогні.

А тепер - інструкція, як приготувати сире варення з чорної смородини:

1. Промойте смородину, виберіть гілочок і залиште її в друшляку, щоб стекла вода. Через деякий час смородину можна викласти на кухонний рушник, щоб остаточно просохла.

2. Просохлі ягоди перейдіть на м'ясорубці.

3. У ягідну масу додайте цукор і рівномірно перемішайте.

4. Цукрово-ягідну масу помістіть в каструлю і відправляйте на плиту. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

5. Пості того, як маса закипить, розлийте її по стерильним банкам і закрутіть кришки. Це варення закочувати і стерилізувати не потрібно.

Готово!

Сире варення зі смородини бажано зберігати в прохолодному місці.

Смачного!

Схожі рецепти