Пиріг з варення чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Підготувала для вас покроковий рецепт, в якому детально описано, як приготувати пиріг з варення чорної смородини. Дуже красива випічка у вигляді вінка підійде навіть для подачі в святковий день.
Такий пиріг може зібрати велику компанію за чашкою чаю. Начинка варіюється: додайте яблука під цукром або сливи. Краще вибирати трохи кислувату начинку. Тісто будемо робити дріжджове, тому запасіться достатньою кількістю часу. Потім з нього будемо плести косички, так що приготуйтеся.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100-120 грам
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Варення - 150 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка

Відділити один жовток для змащування. Решта яйця і білок збийте з 100 грамами цукру. В іншому посуді залийте дріжджі 50 мл теплого молока і додайте цукор. Залиште їх набухати на 10 хвилин.

Розтопити вершкове масло. Остудіть його до кімнатної температури. З'єднайте обидва види масла.

Два рази просійте борошно. Влийте в неї яєчну і масляну масу разом з сіллю. Також додайте дріжджі і залишки теплого молока.

Замішайте тісто. Залиште його під серветкою в теплому місці на півтори-дві години.

Готове тісто розкачати в прямокутник товщиною 4 см.

Половину тесту наріжте смужками в 1 см. Їх число повинне бути кратне трьом (см. На фото).

Zapletite"kosichki ", а решту тіста промажьте варенням.

ruletom продукт Сверре, починаючи з боку начинки. Пиріг загорніть і скріпіть у вигляді кола. Залиште його на 20 хвилин.

Змастіть тісто збитим жовтком. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Випікайте пиріг протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!