Рецепт Варення з смородини чорної п'ятихвилинка фото

Варення з смородини чорної п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Для дітей, Десерт
Заготовки, Варення

Пропоную дізнатися, як приготувати варення з чорної смородини п'ятихвилинку - вітамін С взимку вам ой як знадобиться А при такій готуванні ягоди не розваряться, а збережуть більшу частину вітамінів.

Рецепт приготування варення з чорної смородини п'ятихвилинка простіше нікуди, так що рекомендую спробувати. Взимку таке варення вам точно стане в нагоді - додавати в чай, мазати на тости, подавати до млинців або додавати в якості начинки в випічку, - та ще й оздоровлюватися при цьому

Як приготувати варення з чорної смородини п'ятихвилинку:

1. Ягоди очистимо від дрібного сміття і гілочок, переберемо і помиємо. Залишимо в друшляку, щоб вода стекла.

2. Тим часом беремо досить глибоку каструлю, і гріємо в ній воду, поступово домешівая цукор. Повинен вийде цукровий сироп середньої густоти.

3. Коли крупинки цукру розчиняться, а рідина почне кипіти, - всипаємо туди ж ягоди.

4. Доводимо до кипіння, і тримаємо ще 5 хвилин, знімаючи пінку.

Готово! Відразу ж розливаємо варення по стерилізованим банкам, і закочує на зиму. Зберігати найкраще до охолодження в перевернутому вигляді, укутавши рушниками, а потім - в темному і прохолодному місці. А взимку дістати це дивовижне варення і ласувати собі на втіху. Хай щастить!


  • Смородина чорна - 1 кілограм
  • Цукор - 1.5 кілограма
  • Вода - 2 склянки
Рецепт приготування варення з чорної смородини п'ятихвилинка простіше нікуди, так що рекомендую спробувати. Взимку таке варення вам точно стане в нагоді - додавати в чай, мазати на тости, подавати до млинців або додавати в якості начинки в випічку, - та ще й оздоровлюватися при цьому

Як приготувати варення з чорної смородини п'ятихвилинку:

1. Ягоди очистимо від дрібного сміття і гілочок, переберемо і помиємо. Залишимо в друшляку, щоб вода стекла.

2. Тим часом беремо досить глибоку каструлю, і гріємо в ній воду, поступово домешівая цукор. Повинен вийде цукровий сироп середньої густоти.

3. Коли крупинки цукру розчиняться, а рідина почне кипіти, - всипаємо туди ж ягоди.

4. Доводимо до кипіння, і тримаємо ще 5 хвилин, знімаючи пінку.

Готово! Відразу ж розливаємо варення по стерилізованим банкам, і закочує на зиму. Зберігати найкраще до охолодження в перевернутому вигляді, укутавши рушниками, а потім - в темному і прохолодному місці. А взимку дістати це дивовижне варення і ласувати собі на втіху. Хай щастить!

Схожі рецепти