Рецепт Найкорисніше варення з чорної смородини фото

Найкорисніше варення з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Солодке, Заготовки, Варення

Не варто думати, що варення з чорної смородини виходить менш солодким і менш корисним, ніж малинове. Подивіться, як приготувати найкорисніше варення з чорної смородини і переконайтеся самі!

Технологія приготування варення проста і однакова для будь-якого виду ягід, але є один секрет, який дозволяє зберегти максимум корисних речовин і колір ягід. Цей секрет полягає в тому, що потрібно спочатку розчинити цукор в смородиновому соку в мікрохвильовці, а після цього починати варити варення. Крім того, після закипання потрібно протримати ягідну масу на плиті не довше ніж 7 хвилин, так готове варення збереже свій колір.

  • Чорна смородина - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 1, 5 кілограма
найкорисніше варення з чорної смородини - фото крок 1
1. Черную смородину передавите толкушкой, засипте її цукром, перемішайте і залиште при кімнатній температурі до ранку.
найкорисніше варення з чорної смородини - фото крок 2
2. Коли смородина пустить сік, двічі поставте миску зі смородиною в мікрохвильовку, щоб цукор розчинився (після першого разу дайте масі добре охолонути).
найкорисніше варення з чорної смородини - фото крок 3
3. Поставте варення на плиту, варіть на середньому вогні, періодично помішуючи варення і знімаючи пінку. Варіть смородину протягом 7 хвилин, після чого перелийте в стерилізовані банки.
найкорисніше варення з чорної смородини - фото крок 4
4. Закрийте банки кришкою, переверніть їх і залиште до ранку на столі. Смачного!

Схожі рецепти