Найкорисніше варення з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Не варто думати, що варення з чорної смородини виходить менш солодким і менш корисним, ніж малинове. Подивіться, як приготувати найкорисніше варення з чорної смородини і переконайтеся самі!
Технологія приготування варення проста і однакова для будь-якого виду ягід, але є один секрет, який дозволяє зберегти максимум корисних речовин і колір ягід. Цей секрет полягає в тому, що потрібно спочатку розчинити цукор в смородиновому соку в мікрохвильовці, а після цього починати варити варення. Крім того, після закипання потрібно протримати ягідну масу на плиті не довше ніж 7 хвилин, так готове варення збереже свій колір.
- Чорна смородина - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
1. Черную смородину передавите толкушкой, засипте її цукром, перемішайте і залиште при кімнатній температурі до ранку.
2. Коли смородина пустить сік, двічі поставте миску зі смородиною в мікрохвильовку, щоб цукор розчинився (після першого разу дайте масі добре охолонути).
3. Поставте варення на плиту, варіть на середньому вогні, періодично помішуючи варення і знімаючи пінку. Варіть смородину протягом 7 хвилин, після чого перелийте в стерилізовані банки.
4. Закрийте банки кришкою, переверніть їх і залиште до ранку на столі. Смачного!